Krokodil lahko zvari vsak sam. Osnovna sestavina so povsem običajne tablete proti glavobolu. Foto: Reuters
Krokodil lahko zvari vsak sam. Osnovna sestavina so povsem običajne tablete proti glavobolu. Foto: Reuters

Zdaj ta ceneni nadomestek heroina seje strah in grozo po nemških mestih. Po poročanju Bilda je tamkajšnja policija popolnoma zgrožena, beležijo pa tudi že prve smrtne primere pri brezdomcih, ki so mislili, da uživajo heroin. Policija se zdaj na vse kriplje trudi odkriti preprodajalce, saj se boji, da bi se krokodil razširil tudi v druge evropske države.

In čeprav so nevarne tudi druge droge, je krokodil, o katerem smo podrobno pisali tudi na našem portalu, nekaj posebnega in še precej bolj uničujočega, saj že po prvem uživanju pri uživalcih izzove grozljive posledice. Krokodil pogosto izdelujejo kar zasvojenci sami, in sicer iz težkih kovin, bencina, rdečega fosforja in kodeina. Ker je cenejša od heroina, jo imenujejo tudi "droga za reveže", občutek zadetosti pa traja dve uri.

Policija opozarja, da nekateri uporabniki ne preživijo niti prvega odmerka, v najboljšem primeru pa uživalci krokodila preživijo kako leto. Odvajanje je izjemno težko, pacientom v ustanovah dajejo močna pomirjevala, samo zato, da preživijo izjemne odvajalne bolečine. Droga je naziv dobila po luskasti koži odvisnika, ki spremlja prvi stadij propadanja. Mamilo odvisnika dobesedno razžre pri živem telesu. Dva tedna po zaužitju koža postane nagrbančena, temu pa sledi proces gnitja in razpadanja telesa.
Nazorne posledice jemanja krokodila si lahko ogledate v spodnjem prispevku ruske televizije.