Sojenje za primer Ruby bi moralo potekati 6. aprila, a so zaradi Berlusconijeve odsotnosti obravnavo preložili na 31. maj. Foto: EPA
Sojenje za primer Ruby bi moralo potekati 6. aprila, a so zaradi Berlusconijeve odsotnosti obravnavo preložili na 31. maj. Foto: EPA
Italijanski poslanci o sodnih postopkih

Po burni razpravi v poslanski zbornici je za zakon glasovalo 314 poslancev, medtem ko jih je bilo 296 proti. Zakon mora zdaj potrditi še senat, kar pa naj ne bi bila težava, saj ima tam vlada prepričljivo večino.

Vlada pojasnjuje, da bo zakon pospešil sodne postopke, predvsem proti obtožencem, ki se prvič pojavljajo v kazenskem postopku.

A opozicija ne verjame vladnim zagotovilom in trdi, da bo z zakonom pridobil predvsem premier Berlusconi, ki je vpleten v več sodnih procesov zaradi obtožb o zlorabah, poneverbah in drugih nečednih poslov njegovega medijskega imperija, poleg tega pa je obtožen tudi plačevanja spolnih odnosov z mladoletno prostitutko.

Poljubljanje in otipavanje deklet
Berlusconi naj bi na zloglasnih razvratnih zabavah v svoji vili plačal za spolne odnose z mladoletno prostitutko maroškega rodu z vzdevkom Ruby. Premier je do zdaj ves čas zanikal, da bi kadar koli plačal za spolne odnose.

Toda zdaj sta se pojavili še dve ženski, obe nekdanji udeleženki tekmovanja za mis Italije. 19-letni Chiare Danese in Ambre Battilana sta milanskim tožilcem spregovorili o zabavah v Berlusconijevi vili lani avgusta, odlomke njunih pričevanj pa sta objavila časopisa Corriere della Sera in La Repubblica.

Povedali sta, da so dekleta na zabavah plesala striptiz in nekaj deklet je Berlusconiju dovolilo, da jim je poljubljal prsi in se jih dotikal po intimnih delih. Berlusconijevi odvetniki so pričevanja deklet označili za neutemeljena.

Italijanski poslanci o sodnih postopkih