Streljanja na ameriških šolah so pogosta. Foto: Reuters
Streljanja na ameriških šolah so pogosta. Foto: Reuters

54-letni Douane Morrison je vdrl v šolo v majhnem mestu Bailey, začel streljati, zajel šest talcev in grozil z razstrelivom. Šolo so takoj obkolili policisti in zvezni agenti, ki so se začeli pogajati z ugrabiteljem. Ta je izpustil štiri talce, nato pa prekinil pogajanja, zato so policisti vdrli v šolo. Ob tem je ugrabitelj najprej ustrelil talko, 16-letno Emily Keyes, ki je pozneje umrla v bolnišnici, nato pa še sebe.

Policija je sporočila, da je bil napad spolne narave, ugrabitelj naj bi nekatere od talk spolno napadel. Čeprav je Morrison trdil, da ima razstrelivo, ga policija na prizorišču ni našla. Ugrabitelj je imel polavtomatsko orožje in revolver.

Učenci napadalca niso spoznali, v šolske prostore pa naj bi se pretihotapil oblečen v dijaka. Ko je vstopil v učilnico, je streljal v zrak, zatem pa učencem ukazal, da so se postavili ob steno. Fante je poslal ven iz razreda, dekleta pa so morala ostati.

Streljanje je v ZDA obudilo spomine na pokol na srednji šoli Columbine v Littletonu, prav tako v Coloradu, kjer sta dva dijaka leta 1999 v brezglavem streljanju ubila 13 ljudi in jih ranila 21, nato pa sta ustrelila še sebe. Srednja šola v Baileyju je le 50 kilometrov oddaljena od šole Columbine. Pred štirinajstimi dnevi je 25-letni moški, oblečen v črno vojaško uniformo, brezglavo streljal na kolidžu v Montrealu v Kanadi in ubil mlado žensko.