Najstarejši od treh sinov ameriškega predsednika Donalda Trumpa, Donald Trump mlajši, ima na Twitterju več kot pet milijonov sledilcev. Foto: EPA
Najstarejši od treh sinov ameriškega predsednika Donalda Trumpa, Donald Trump mlajši, ima na Twitterju več kot pet milijonov sledilcev. Foto: EPA

Trump mlajši je namreč objavil video, v katerem zdravniki oziroma strokovnjaki razpravljajo o prednostih zdravila hidroksiklorokin. Nekateri, med njimi tudi ameriški predsednik Donald Trump, pa celo predlagajo, da bi hidroksiklorokin uporabili tudi kot zdravilo proti novemu koronavirusu, čeprav medicinske raziskave tega ne potrjujejo, navaja BBC.

Sorodna novica Trump podpisal izvršni ukaz glede družbenih omrežij; Twitter prvič skril njegov tvit

Trump še vedno lahko pošilja direktna sporočila
Twitter je video izbrisal, Trumpu mlajšemu pa za 12 ur omejili dostop do njegovega računa. Kot so pojasnili v podjetju, je Trump z objavo videa kršil pravila glede zavajajočih oziroma lažnih informacij o bolezni covid-19. V Twitterju so dodali, da je ukrep v skladu z njihovo politiko. Trump mlajši bo tudi v času "suspenza" lahko "brskal" po Twitterju in pošiljal direktna sporočila, ne bo pa mogel objavljati različnih vsebin.

Tiskovni predstavnik: Gre za ubijanje svobode govora
Tiskovni predstavnik Trumpa mlajšega Andy Surabian je za BBC pojasnil, da je bil ukrep Twitterja čezmeren: "Poteza Twitterja je še en dokaz, da si tehnološki velikani prizadevajo ubiti svobodo govora in se vmešati v volilno tekmo, da bi utišali republikanske glasove."

Nadaljevanje spopada (družina) Trump-Twitter
Twitter je predtem maja nekaj tvitov ameriškega predsednika Trumpa ocenil kot potencialno zavajajoče. Trump je nato v odgovor podpisal izvršni ukaz, s katerim bi lahko družbenim omrežjem delno odvzeli pravno zaščito. Trump vseskozi trdi, da imajo družbena omrežja "nenadzorovano moč" in da so pristranski glede objave konservativnih mnenj in stališč.