Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pri CDC-ju so že prejšnji mesec opazili, da so se podgane med karanteno zatekle k požiranju svojih mladih.

"Zaprtja po mestih so pripeljala do zmanjšanih zalog hrane za glodavce, še posebej na gosto poseljenih območjih," so sporočili iz CDC-ja.

"Nekatera okrožja poročajo o porastu dejavnosti glodavcev, ko ti iščejo nove vire hrane. Vse več je poročil o neobičajnem ali agresivnem vedenju glodavcev."

O opazno večji agresivnosti podgan poročajo predvsem iz New Yorka, kjer je vse več poročil o kanibalizmu in pobijanju lastnih mladičev, ter iz New Orleansa, kjer so neobičajno vedenje podgan ujele tudi nadzorne kamere, ko se je okoli 30 podgan sredi znamenite ulice Bourbon Street mastilo z enim mladičem.

Iz Chicaga medtem poročajo o gnezdenju podgan v stanovanjskih blokih, kjer živali iščejo nove vire hrane. Nekateri strokovnjaki za glodavce so napovedali povečano agresijo podgan v mestih.

"Veliko teh podgan v naših mestih se zanaša na večerne obroke hrane, ki prihaja iz restavracij, hotelov, barov, stojnic in vsega, kar zaužijemo po poti," je za Washington Post povedal strokovnjak za glodavce Bobby Corrigan.