Ukrajinski vojak ob bojni črti v Donecku. Foto: Reuters
Ukrajinski vojak ob bojni črti v Donecku. Foto: Reuters

Zaradi ruskega obstreljevanja vasi na obrobju mesta Herson na jugu Ukrajine, ki leži v neposredni bližini tamkajšnjega mednarodnega letališča, so umrli trije ljudje, je v objavi na družbenih omrežjih zapisal vodja urada ukrajinskega predsednika Andrij Jermak.

Sorodna novica Protest poljskih avtoprevoznikov in kmetov: "Ukrajina prevzema naš trg"

Ukrajinska vojska je ob tem sporočila, da skuša odvrniti ruske sile z območij ob bregovih reke Dneper, ki velja za frontno črto v pokrajini Herson. Poleg tega sta bila na vzhodu Ukrajine v pokrajini Doneck v ruskem obstreljevanju območij, ki so pod ukrajinskim nadzorom, ubita še dva človeka, je sporočil tamkajšnji guverner Igor Moroz.

Iz Moskve medtem poročajo, da je zaradi poškodb, ki jih je dobil v sredo v ukrajinskem napadu z dronom, danes umrl novinar Boris Maksudov, vojaški dopisnik ruske državne televizije Rusija-24.

Oblasti v Moskvi so sicer ukrajinsko vojsko že večkrat obtožile napadov na novinarje. Prejšnji mesec so, denimo, sporočile, da so bili trije dopisniki ruskega časopisa Izvestija ranjeni med obstreljevanjem v pokrajini Doneck.

Po podatkih ameriške nevladne organizacije Odbor za zaščito novinarjev je bilo v Ukrajini od začetka ruske invazije poleg Maksudova ubitih najmanj 15 novinarjev in medijskih delavcev.