Ste vedeli, da obstaja pomenska razlika med šparglji in beluši? Pravilno ime zelene rastline je špargelj, bele pa beluš ali obeljeni špargelj. Foto: Radio Koper/splet
Ste vedeli, da obstaja pomenska razlika med šparglji in beluši? Pravilno ime zelene rastline je špargelj, bele pa beluš ali obeljeni špargelj. Foto: Radio Koper/splet

Šparglje očistimo in jih spodaj ostrgamo, če so oleseneli. Narežemo jih na koščke. Čebulici nasekljamo. V kozici segrejemo žlico masla ter popražimo čebulico. Ko postekleni, dodamo še šparglje in kratko popražimo. Prilijemo jušno osnovo, zavremo, pokrijemo in na šibkem ognju dušimo približno dvajset minut. Juho odstavimo. Ko se nekoliko ohladi, pretlačimo.

Začinimo jo s soljo in poprom.

Baziliko nasekljamo, parmezan naribamo in oboje vmešamo v juho. Po želji vmešamo smetano in postrežemo z opečenimi kockami kruha.