Kako preživeti vročico sobotne noči, so razglabljali že Bee Gees ... Foto: EPA
Kako preživeti vročico sobotne noči, so razglabljali že Bee Gees ... Foto: EPA
Razposajeni Britanci
Na Otoku se boste najbolje vklopili med tamkajšnje žurerje, če boste zvrnili nekaj vrčkov piva (preveč). Foto: EPA

Če želite tudi (ali vsaj) na plesišču biti kot "lokalci", imamo za vas nekaj nasvetov, ki so jih za nebogljene turiste velikodušno zbrali v reviji enega od nizkocenovnih letalskih ponudnikov.

Britanski recept: "špičaki" in veliko alkohola
V Veliki Britaniji je na pohodu indierock, in če se tudi vi radi zazibljete v ritmu Arctic Monkeysov, si, kot govori eno od njihovih besedil, "nadenite plesne čeveljce, seksi mala svinja", in se zavrtite v slogu diska s primesjo najstniške zamorjenosti - saj veste: malo Abbe, malo Nirvane. V kateri od londonskih "indielukenj", še posebej v ozkih kavbojkah in špičastih škorenjcih v slogu Peta Dohertyja, ne morete zgrešiti.

Vedeti pa morate, da Britanci veeeliko spijejo in so, dokler ne spijejo veeeliko, precej sramežljivi. Ne veselite se plesa "v sendviču" s komer koli, ki je vsaj približno trezen, pišejo v omenjeni reviji.

Od seksi Italije do sproščene Španije
V italijanskih nočnih klubih se izrek Georgea Bernarda Shawa, da je ples "navpični izraz vodoravne želje", menda izkaže za še kako resničnega. Torej, gospodje: trebuh noter, prsi ven, roke ob boke in oči na peclje - imeli boste kaj videti. Dame pa si, priporočajo poznavalci, omislite bujno pričesko, pomanjkljiva oblačila in jezen, nedostopen pogled.

Nemčija je še vedno raj za ljubitelje elektronike, in če ne obvladate "tehno" korakov, je tu le kratko navodilo: roke gor! Ostalo bo (najbrž) prišlo samo od sebe.

V Španiji imajo, še posebej na morskem zraku Barcelone in Balearov, precej klubov na prostem, kar jim daje poseben, sproščen čar. V sproščenem ozračju plešite, kot vas je volja, krilite z rokami, migajte z nogami in se smejte na vsa usta. Saj ste vendar na počitnicah!

A. K.