Slovenija
Terme Olimia s prenovljenimi bazeni ob bok avstrijskim termam
Ena največjih naložb v slovenskem turizmu v zadnjem času, 5. marec 2018 ob 21:07 Leto 2017 je bilo za Terme Olimia iz Podčetrtka rekordno, prenovili in razširili pa so tudi kompleks Termalija, v kar so vložili 10 milijonov evrov.
36
Nove restavracije z letnico 2017 - od najvišje v mestu do novega Figovca
21
3. januar 2018 ob 14:44 Če smo leto 2016 v našem lanskem pregledu označili za "leto novih restavracij", je treba povedati, da leto 2017 ni prav nič zaostajalo.
V Slovenskih Konjicah odprli prvi razpršeni hotel v Sloveniji
27
17. december 2017 ob 09:50 V Slovenskih Konjicah se je odprl prvi t. i. razpršeni hotel v Sloveniji, ki v delu obnovljenega dvorca Trebnik ponuja šest dvoposteljnih sob, še pet sob pa na bližnjem Ranču Dravinja.
Butični hotel Gredič - od počitniškega dvorca do kulise vinskih žajfnic
35
12. september 2017 ob 06:16 Do Grediča vodi ozka, vijugasta stranska cesta skozi Brda, mimo vinogradov ter posesti Marjana Simčiča in Movie do cvetoče sivke pred vhodom v butični hotel, katerega zunanjost je širši javnosti ...
Intercontinental, edini hotel s petimi zvezdicami v Ljubljani, sprejel prve goste
53
25. avgust 2017 ob 06:27 Danes prve goste sprejema nov, težko pričakovan ljubljanski hotel Intercontinental, edini hotel s petimi zvezdicami v prestolnici. Hotel bo popolnoma zaživel septembra.
Kras vabi na tradicionalni praznik terana in pršuta
6
11. avgust 2017 ob 06:43 Tudi letos, že 47. leto, Kras vabi na tradicionalni praznik terana in pršuta, ki bo poleg vrhunske in lokalne kulinarike ponudil tudi pester spremljevalni program.
Foto: Tudi Podčetrtek dobil svoj glamping
16
7. julij 2017 ob 10:29 V Termah Olimia v Podčetrku so v četrtek odprli svoj glamping, ki se je s tem pridružil že zdaj bogati tovrstni ponudbi taborjenja na visoki ravni po vseh koncih Slovenije.
Okusi Vipavske - festival z razgledom (in rujno kapljico) V nedeljo in ponedeljek je bil na idilični lokaciji dvorca Zemono vinsko-kulinarični festival z verjetno najlepšim razgledom - Okusi Vipavske, ki s pogledom na pozelenelo dolino postavljajo na ogled ...
3
Kam ta konec tedna? Na Vipavsko na vino, v Trst na pivo Predvsem na primorskem in goriškem koncu se obeta vinsko-kulinarično bogat konec tedna.
5
Batagelj bo po Postojnski jami skrbel še za Planinko, cena prenočitve: do 500 evrov Hotel Planinka na Jezerskem ima novega lastnika. Kupila ga je družba direktorja Postojnske jame Marjana Batagelja, ki ga želi preurediti v butični hotel.
32
"Ko pa prideš ti, se nebo mi razjasni ..." Pohod z Goričkega v Piran Ko je legendarni slovenski glasbenik Vlado Kreslin pred desetimi leti napisal pesem Z Goričkega v Piran , si najbrž ni predstavljal, kakšne ideje bo ta pesem vzbudila pri ljubiteljih njegove glasbe.
26
Kam ta konec tedna? V Ljubljani vegafest, v Podčetrtku čokolada in vino Prvi majski konec tedna bo vnovič postregel z nekaj pestrimi kulinaričnimi dogodki in festivali.
9
Konec tedna v znamenju oranžnih vin Organizatorji festivalov ta konec tedna držijo pesti, da bo vreme lepše od napovedi, v vsakem primeru pa se nam obetajo vinsko-kulinarično bogati dnevi, začenši s petkom, ko se bodo v Izolo ponovno ...
Inovativnost v slovenskem turizmu - od plezalnih počitnic do kulinaričnega vlakca Nagrado snovalec za inovativne turistične ideje in projekte so si letos prislužili štirje finalisti: aktivni turizem za gibalno ovirane osebe, kulinarično popotovanje z muzejskim vlakom, plezalne ...
1
Štajerska prestolnica bogatejša za luksuzni hotel, ki oživlja stari Maribor Maribor je bogatejši za novo vrhunsko gostilno in hotel.
23
Kam ta konec tedna? Na Kras na šparglje, v Brda na rebulo Začela se je sezona špargljev in z njo že tradicionalna prireditev Mesec špargljev na Krasu, ko gostinci mesec dni ponujajo vse mogoče jedi s to zdravo, vitaminov polno rastlino. Tudi sladice.
16
Jadralni padalci in zmajarji - (še) neizkoriščena turistična tržna niša V Sloveniji je več kot 200 vzletišč in pristajališč za jadralne padalce in zmajarje, kljub odličnim razmeram pa še vedno ne znamo izkoristiti vseh možnosti, ki jih to ponuja predvsem v turizmu.
28
Ljubno dobilo vrhunsko restavracijo - za štedilnikom sin Janeza Bratovža Na Ljubnem ob Savinji je svoja vrata odprla restavracija Herbal, ki deluje v sklopu luksuznega Herbal glampinga. V njej bo kuhalnico vihtel Tomaž Bratovž, sin kulinarične avtoritete Janeza Bratovža.
20
Glasujte za najboljšo slovensko restavracijo! Enogastronomski turizem postaja najhitreje rastoča turistična panoga na svetu, tudi v Sloveniji, kjer so celo višje instance le začele tržiti državo (tudi) kot butično kulinarično destinacijo.
39
Foto: Sevnico ob Trumpovi prisegi preplavili tuji novinarji V Sevnici so ob današnji prisegi Donalda Trumpa za novega ameriškega predsednika oz.
51
Kazalo