Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 26. jul. 2020

TV Slovenija 2 • Ned, 26. jul.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Rastoča knjiga OŠ Lava

»Življenje je največji čudež in dar, če ga živimo, ustvarjamo, oblikujemo, čutimo in ga ne opazujemo od daleč. Če živimo osebno življenje in ne idealov drugih ljudi.« Tako je v uvodu že tretje Rastoče knjige OŠ Lava v Celju zapisala ravnateljica Marijana Kolenko. Vabimo vas na čudovito popotovanje po svetu ustvarjalnih, iskrenih, delovnih, a tudi igrivih pokrajin, ki tkejo »Radost sobivanja.«
Naj bo spodbuda za čudovito, pogumno in v vseh smislih bogato novo šolsko leto!

07:55
Glasbena matineja

Posnetek zaključnega koncerta 39. poletnega tabora mladih godbenic in godbenikov Musica creativa. Tabor vsako leto v Izoli organizira Javni sklad RS za kulturne dejavnosti. Na njem pod mentorstvom priznanih glasbenih pedagogov svoje veščine muziciranja izpopolnjujejo številni mladi godbeniki. Leta 2019 se je tabora udeležilo več kot 110 mladih glasbenikov, starih od 12do 22 let. Na zaključnem koncertu v Slovenski filharmoniji je Slovenski mladinski pihalni orkester pod vodstvom dirigenta Gašperja Salobirja predstavil glasbo Giuseppa Verdija (Moč usode) in Ruija Rodriguesa (Potovanje z balonom). Slovenski mladinski pihalni orkester Musica creativa sestavljajo godbeniki tabora in njihovi mentorji. Režija Aljaž Bastič.

Gala koncert Akademske folklorne skupine France Marolt iz leta 2015, posvečen enemu najvidnejših slovenskih koreografov in etnokoreologov Mirku Ramovšu. Zasnovan je na poustvaritvi njegovih koreografij in nekaterih novosti, ki jih je pripravil umetniški vodja skupine, Tomaž Simetinger. Posebnost tokratne predstave je bilo sodelovanje folklorne skupine s simfoničnim orkestrom. Mladi skladatelj Andrej Makor je za simfonično zasedbo priredil devetdeset minut ljudske glasbe. Izvedel jo je Simfonični orkester Crescendo pod vodstvom dirigenta Žige Kerta.

Posnetek koncerta festivala Imago Sloveniae iz Kongresnega trga v Ljubljani, ki je bil posvečen 15-letnici Foruma slovanskih kultur. Koncertni spored je predstavil zvočno panoramo slovanskih tradicij, vpletenih v umetno glasbo. Zazvenel je v izvedbi Simfoničnega orkestra SNG Maribor pod vodstvom dirigenta Slavena Kulenovića, Zborov Hrvaške radiotelevizije in Radiotelevizije Srbije pod vodstvom Bojana Suđića ter solistov, violinista Nikole Pajanovića in tenorista Aljaža Farasina.

Uživali boste lahko v muziciranju članov Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije in sopranistke Nike Gorič. V ciklu Sozvočje svetov so v slikoviti Slavnostni dvorani Narodne galerije nastopili s poslušljivo glasbo Antonija Vivaldija. Orkester sam je izvedel deli Sinfonia v h-molu, RV 169 in Koncert za godala v g-molu, RV 157, s solistko skupaj pa poustvaril Vivaldijevo skladbo In furore iustissima irae, RV 626.

Catherine se odpravi v mestece Mazara del Vallo, kjer je doma tunizijska skupnost. Razkrijejo ji skrivnosti kuhanja popolnega kuskusa. V muzeju soli v Trapaniju se nauči pripravljati brancina v soli. Spotoma se ustavi v Marsali in kupi najpomembnejšo sestavino za vinski šodo.

Julija se odpravlja na avdicijo za celovečerni film. Vse prijateljice ter seveda Miki ji privoščijo vse najboljše in ji pri tem pomagajo. Maša na avdiciji sreča nekdanjega prijatelja Jana, ki jo povabi na zmenek. Sprejme poziv, saj želi pomagati Juliji do vloge. Mirjana se veseli obiska svojega odsotnega moža - vojaka na misiji v Afganistanu, Iva pa se pripravlja na obletnico poroke.

Serija Novi sosedje pripoveduje zgodbe o ljudeh, ki so iz različnih vzrokov zapustili svoje domove in se skušajo vključiti v novo okolje.

Sutera leži ob vznožju gričev, v njej pa danes živi le okoli tisoč ljudi, predvsem starejših. Življenje tam je težko, saj ni veliko možnosti za zaposlitev. Kot številna mesta na Siciliji je tudi Sutera za ljudi, ki prihajajo iz Afrike, vstopna točka v Evropo. Leta 2013 je prefektura na Siciliji po hudi tragediji župana Sutere zaprosila za pokop 400 žrtev brodoloma ladje, na kateri so bili migranti. Vendar na pokopališču v Suteri ni bilo dovolj prostora, zato se je župan odločil, da bo mesto raje pomagalo preživelim.
Sutera je za preživele brodolomce postala nov dom. Italijanska televizija RAI je posnela zelo oseben in ganljiv dokumentarni film o Johnu in njegovi družini, ki je prišla iz Nigerije, ter njihovem sosedu Francu. Krhki odnosi med njimi razkrivajo, da je spoznavanje vedno prvi korak za premagovanje predsodkov.

Izrael te nikoli ne pusti hladnega. Že kot najstarejše konfliktno območje sveta. A v državi številnih nasprotij, je glasba tista, ko gradi mostove. Tudi med Arabci in Judi. Sledili bomo neverjetni glasbeni tradiciji v mestu, ki letos gosti Evrovizijo. Tel Aviv je talilni lonec različnih kultur. Mnogi trdijo, da je Izrael glasbeno ena najbolj bogatih držav sveta. V oddaji bomo predstavili glasbene tradicije številnih skupnosti v mestu in spoznali, kako je prav glasba imela pomebno vlogo pri gradnji naroda in države.

Žogarija je mednarodni projekt, ki že 14. leto uteleša eno naših najpomembnejših prepričanj – da šport lahko izboljša kakovost življenja mladih, jim vcepi vrednote, kot so solidarnost, poštenost, odgovornost, ter spodbudi spremembe na bolje v lokalnih skupnostih in širše. Projekt poteka v devetih državah: Slovenija, Italija, Avstrija, Madžarska, Hrvaška, BiH, Srbija, Makedonija in Črna gora, kjer želimo z organizacijo prireditev naše sporočilo predati predvsem osnovnošolskim in vrtčevskim otrokom. Osnovni namen prireditve je druženje in zabava otrok, saj želimo, da je moto FAIR PLAY SODELUJEM in NE TEKMUJEM rdeča nit dogodkov.

Potem ko se je slovenska rokometna reprezentanca mučila na tekmi prvega kola proti Egiptu, jo je v drugem nastopu čakala ekipa gostiteljice Brazilije, ki je v prvem kolu presenetila Poljsko.

Tretja ovira na tretji olimpijski poti Bojana Tokića je bil njegov takratni klubski kolega v Nemčiji, Portugalec Tiago Apolonia. Nasprotnik je bil takrat 18. na svetovni lestvici (Tokić pa 53.) Tokić je na turnir prišel izjemno dobro pripravljen.

Ian Wright z vlakom potuje po Kubi. Tiri in vlaki propadajo, saj je rezervne dele zaradi embarga ZDA nemogoče dobiti, vendar je potovanje kljub srhljivim trenutkom in velikim zamudam nadvse zanimivo in prijetno.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
V oddaji Ambienti pokažemo tri stanovanja, ki jih najdemo znotraj obsega dobrih 200 metrov v središču naše prestolnice. Vsa tri odražajo spoštljivost do preteklosti: garsonjera je v stavbi nad arheološkimi ostanki Emone, eno stanovanje je v Zoisovi palači, eno pa v hiši iz 19. stol na Bregu Ljubljanice.

Kdo ne pozna Pike Nogavičke, ene od najbolj zanimivih otroških knjižnih junakinj? Slovensko jezikovno podobo ji je dala Kristina Brenkova.

Rodovi slovenskih bralcev še zdaj uživajo v njenih dogodivščinah, ki jih je v slovenščino odlično prevedla Kristina Brenkova, izjemna prevajalka, zbiralka pravljic, urednica in pisateljica. Snemalna ekipa je ujela še njene zadnje iskrive spomine. Tako se v dokumentarnem filmu prepletajo njeni pogledi na pravljice, na njeno zbirko Zlata ptica, na vojna leta, ko je bila kurirka Prežihovega Voranca. Ustvarjalci dokumentarnega filma so izpostavili življenjski čar Kristine Brenkove, tudi s pomočjo zanimivih pripovedi njenih sodelavk, prijateljic - vrhunskih ilustratork Marjance Jemec Božič, Ančke Gošnik Godec in Marlenke Stupica.

Zabaven in napet film režiserja uspešnic Troja, Podmornica, Vihar vseh viharjev in Ugrabitev odlikuje odlična nemška igralska zasedba.

Peter, Max in Chris potrebujejo denar, saj jih je banka opeharila pri investicijskih špekulacijah. Peter, igralec, živi v stari slavi in počasi prazni svoj bančni račun. Marketinški strokovnjak Max je sit šefov in želi odpreti svojo agencijo. Boksar Chris pa si želi telovadnico, predvsem zato, da bi naredil vtis na vojsko svojih oboževalk.

Hitro najdejo žrtev v banki, ki naj bi jim pomagala izvesti drzen načrt: svetovalca za naložbe Tobiasa. Toda ne vedo, da je Tobias že v težavah …

Originalni naslov: VIER GEGEN DIE BANK
Leto produkcije: 2016
Država: Nemčija
Žanr: kriminalna komedija
Režija: Wolfgang Petersen
Scenarij: Tripper Clancy po romanu Ralpha Maloneya
Igrajo: Til Schweiger, Matthias Schweighöfer, Jan Josef Liefers, Antje Traue, Michael Herbig

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

V tridelni britanski dokumentarni seriji spoznamo osupljive pokrajine ter živali in ljudi, ki živijo ob obalah treh ikoničnih rek Misisipija, Nila in Amazonke.

1. del: Amazonka
Reka, ki si z Nilom deli prvo mesto po dolžini, se rodi visoko v Andih. Teče skozi devet držav, njeno porečje, na katerem je največji deževni gozd na svetu, pa zajema skoraj tretjino Južne Amerike. Omogoča največjo živalsko in rastlinsko pestrost na svetu: orjaške vidre, električne jegulje, are, pakuji, anakonde in rečni delfini. Njene vsakoletne poplave ustvarijo pravcato morje sredi kopnega. Številna tukajšnja ljudstva še zdaj živijo v sožitju z naravo. Reka daje kruh tudi kmetom, ki z zelenjavo zalagajo velika mesta. Šele nedavno pa so odkrili koralni greben, ki ga je Amazonka ustvarila pri izlivu v morje.

LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Film Charlatan Magnifique je zabaven preplet odlične glasbe, spontanih in komičnih situacij ter komentarjev ključnih akterjev v Magnificovem življenju.
V filmu scenaristke in režiserke Maje Pavlin se sprehodimo skozi Magnificovo bogato, razgibano in uspešno kariero – od konca 80-ih, ko je svojo glasbeno pot začel z zasedbo U'REDU, prek solo kariere, v kateri so nastali mnogi hiti, kot so 24.000 bacci, Kdo je Čefur, Halo gospodična, Silvija in številne druge, pa vse do podpisa pogodbe z multinacionalko Sony, svetovnega uspeha s skladbo Hir Aj Kam Hir Aj Go in ustvarjanja filmske glasbe, ki v Srbiji s filmom Montevideo, Bog te video dosega himnični status. Magnificovo popularnost na Balkanu nam v dokumentarcu med sogovorniki kot so žena Barbara, Schatzi, Marko Mikladinovič, Jonas Žnidaršič, Damjan Kozole, Sestre ... pomagata razumeti tudi njegova velika prijatelja – glasbenik in filozof Rambo Amadeus ter igralec in režiser najbolj gledanega srbskega filma zadnjih 20 let Dragan Bjelogrlić.

Film Charlatan Magnifique je zabaven preplet odlične glasbe, spontanih in komičnih situacij ter komentarjev ključnih akterjev v Magnificovem življenju.
V filmu scenaristke in režiserke Maje Pavlin se sprehodimo skozi Magnificovo bogato, razgibano in uspešno kariero – od konca 80-ih, ko je svojo glasbeno pot začel z zasedbo U'REDU, prek solo kariere, v kateri so nastali mnogi hiti, kot so 24.000 bacci, Kdo je Čefur, Halo gospodična, Silvija in številne druge, pa vse do podpisa pogodbe z multinacionalko Sony, svetovnega uspeha s skladbo Hir Aj Kam Hir Aj Go in ustvarjanja filmske glasbe, ki v Srbiji s filmom Montevideo, Bog te video dosega himnični status. Magnificovo popularnost na Balkanu nam v dokumentarcu med sogovorniki kot so žena Barbara, Schatzi, Marko Mikladinovič, Jonas Žnidaršič, Damjan Kozole, Sestre ... pomagata razumeti tudi njegova velika prijatelja – glasbenik in filozof Rambo Amadeus ter igralec in režiser najbolj gledanega srbskega filma zadnjih 20 let Dragan Bjelogrlić.

Intimni večerni pogovori, ki rušijo tabuje. Igralka Zvezdana Mlakar se pogovorov loteva strastno, osebno in brez predsodkov.
Manca Košir prvič po diagnozi rak gostuje v daljšem televizijskem intervjuju. V avgustu 2019 so ji diagnosticirali rakav tumor na čeljusti, po zahtevni operaciji so ji čeljust rekonstruirali, jo obsevali in ji odstranili večje število bezgavk. Diagnozo rak Manca Košir šteje za veliko življenjsko lekcijo, pripravo na smrt in duhovno šolo. »Bog me poriva skozi šivankino uho,« o svoji izkušnji pove Manca Košir.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov