Premiere se ne bo udeležila. Foto: EPA
Premiere se ne bo udeležila. Foto: EPA

Kmalu bo izšel dokumentarni film o življenju in vplivu Alanis Morisette, ki je leta 1995 izdala album Jagged Little Pill, v katerem se je obrnila od dance-popzvoka, ki ga je sicer prikazala v prvih dveh albumih. 47-letnica, ki se premiere svojega dokumentarca na mednarodnem filmskem festivalu v Torontu sicer ne bo udeležila, pa v filmu trdi, da je bila v najstniških letih po zakonu večkrat posiljena.

"Vedno sem dejala, da sem privolila," je dejala kanadska glasbenica, a pripomnila, da so jo pozneje številni opozorili, da pri 15 letih spolno nisi polnoleten – vsaj v Kanadi je zakonsko določena starost 16 let. "Zdaj menim, da so bili vsi pedofili. Po zakonu je to posilstvo," je še poudarila pevka, ki je pri 15 letih ravno začenjala glasbeno kariero, leta 1991 pa je že izdala prvi album. Tako trdi, da je bila po zakonu večkrat žrtev posilstva, v dokumentarnem filmu pa naj bi pevka napade tudi opisala, poroča Guardian.

Nihče je ni poslušal

"Potrebovala sem več let terapije, da sem sploh priznala, da z mano niso ravnali pravilno," je razkrila in dodala, da ni sprva sprejela nobene viktimizacije, domnevnih krivcev pa sicer med filmom, ki ga je režirala Alison Klayman, ne identificira.

"Nekaterim sem o tem povedala, a je vse nekako naletelo na gluha ušesa," je priznala in dodala, da se veliko ljudi sprašuje, zakaj nekatere ženske čakajo 30 let, da prijavijo posilstvo. "Ne čakajo 30 let. Nihče jih ni poslušal ali pa je bilo njihovo življenje oziroma življenje njihove družine v nevarnosti," je še poudarila Kanadčanka, ki je v svoji karieri izdala devet albumov, zadnji je izšel lani pod naslovom Such Pretty Forks in the Road.