Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Na primorski avtocesti je pri Logu proti Kopru zaprt prehitevalni pas. Zastoj je dolg okoli 7 kilometrov, zamuda 1 ura.

Spletni koncerti - Arhiv

Jutra ob kavi so še lepša ob kitari Jutro ob kavi in kitari - Adi Smolar

23. 6. 2021

V sredinem jutru smo gostili Adija Smolarja.

Jutra ob kavi so še lepša ob kitari Nino Ošlak

16. 6. 2021

V sredinem jutru smo gostili Nina Ošlaka.

Prva vrsta Zoran Škrinjar

15. 6. 2021

Četrto sezono oddaje zaključujemo v velikem slogu. Nastopil bo Amadeus Blues kvartet, ki ga vodi pianist Zoran Škrinjar. Kot nakazuje že ime zasedbe, se Škrinjarjeva glasba zvrstno giblje med resno klasično in jazzovsko improvizirano glasbo. Zoran Škrinjar je do zdaj izdal tri samostojne albume (En' mal' smo kvartal', Manj znani Mozart ter The magic voice of miss mysterious), v oddaji Prva vrsta, kjer bodo z njim nastopili še saksofonist Lenart Krečič, bobnar Žiga Smrdel in kontrabasist Tadej Kampl, pa bodo predstavili tudi nekaj novih skladb.

Koncerti v Hendrixu Pet do enajstih: Imset

15. 6. 2021

Domžalski IMSET so eni izmed najbolj obetavnih rockerjev v Sloveniji, vse bolj pa so zanimivi tudi v tujini. Iztok Novak - Easy jih je tokrat gostil na valovih Radia Koper.

Jutra ob kavi so še lepša ob kitari Jutro ob kavi in kitari - Alo!Stari

9. 6. 2021

V sredinem jutru smo gostili skupino Alo!Stari

Prva vrsta Duo aritmija

8. 6. 2021

Tilen Stepišnik in Šemsudin Dino Džopa sta kitarista, multiinstrumentalista, skladatelja in učitelja kitare, ki leta 2002 ustanovita duo Aritmija. Kmalu se jima - na prvem albumu - pridružijo tolkala, bas in violina; na drugem jih je bilo v zasedbi že šest. Pred desetletjem se vrneta h kitarskemu dvojcu in izdata izjemno zanimiv album z naslovom Ulica, posnet zunaj studia, na prostem, v prvotni, duo zasedbi. V radijskem studiu 13, kjer domuje Prva vrsta, sta predstavila štiri skladbe: Ples Lastovk, Maestrovo oro, Ljubljen in Nomad. Njuno glasbo opisujejo kot world music, saj je fuzija različnih stilov. Naslanja se na melodiko in ritmiko etno balkanskega izročila, zaznamo tudi elemente jazz in rock glasbe, z načinom ritmiziranja pa vpletata tudi flamenko glasbo.

Koncerti v Hendrixu Pet do enajstih: Vagabunda

8. 6. 2021

Vagabunda sta Jure Jurca in Matevž Pavčnik, ki se od odra do odra klatita že od leta 2013. Akustični duet je svojo esenco našel v preigravanju glasbe, ki sta jo poslušala kot mulca - a ker vsak mulc odraste, sta odrastla tudi Vagabunda in v svoj repertoar že kmalu po nastanku dodala prve avtorske skladbe. Vabljeni k ogledu koncerta.

Jutra ob kavi so še lepša ob kitari Jutro ob kavi in kitari - Pohorje ekspress

2. 6. 2021

V sredinem jutru smo gostili legendarno county zasedbo Pohorje Express.

Jutranji koncert pri Andreju - video Hauptman v živo pri Andreju

2. 6. 2021

Sveža glasba slovenskih izvajalcev, ki so zjutraj slišati še posebej čudovito.

Koncerti v Hendrixu Jazz v Hendrixu: Marko Čepak in Roberto Franceschini

2. 6. 2021

Zadnja gosta Mojce Maljevac sta bila kitarist Marko Čepak – Maki in basist Roberto Franceschini.

Prva vrsta Skova in Skovani

1. 6. 2021

V Prvo vrsto prihajajo Skova in Skovani. Trnovski raper pripoveduje o na videz malih zgodbah z velikimi besedami, rap pa povezuje, tako pravi, s poezijo, ki ga res pozna ter z gledališčem, ki ga vsak dan živimo. Težko bi na tem mestu še kaj dodali, razen povabila k poslušanju. Skova in Skovani - Vasja Vipotnik, Simon Bezek, Leon Bedjanič, Rok Mlinar, Anže Lajevec in Zala Deželak - bodo živo v studiu 13 predstavili prvenec Theatrum (december 2020).

Koncerti v Hendrixu Pet do enajstih: Ditka in Gorazd Čepin

1. 6. 2021

V prvem junijskem dopoldnevu se nam je pridružila koroška glasbenica Ditka, ki je v studiu Hendrix nastopila z očetom Gorazdom Čepinom. Oddajo je vodil Iztok Novak - easy.

Prva vrsta Kvartet Akord

25. 5. 2021

Prva vrsta je tedenska 20-minutna oddaja z nastopom glasbenikov v živo iz studia 13 ter video prenosom na Facebooku. Nabor glasbenikov je pester in torej primeren za vsako uho, tudi zato, ker glasbeniki igrajo živo in je torej izkušnja prve vrste še intenzivnejša. Urednica oddaje je Alja Kramar, sodeluje pa celotno glasbeno uredništvo Prvega.

Koncerti v Hendrixu Pet do enajstih: FLIRRT

20. 5. 2021

V dopoldansko koncertno oddajo Pet do enajstih je 18. maja 2021 Iztok Novak - Easy povabil skupino Flirrt, ki že skoraj četrt stoletja ustvarja na slovenski glasbeni sceni.

Jutranji koncert pri Andreju - video Mistermarsh v živo pri Andreju

19. 5. 2021

Mistermarsh je Martin Štibernik. Njegove skladbe so novodobno šansonjersko popotovanje po spominih, pomešanih z občutenjem sodobnega časa. Tokrat v živo, z zasedbo izjemnih glasbenikov!

Jutra ob kavi so še lepša ob kitari Jutra ob kavi so še lepša ob kitari –Tinkara Kovač

19. 5. 2021

V sredinem jutru smo na Radiu Maribor gostili Tinkaro Kovač

Prva vrsta Vudlenderji

18. 5. 2021

Vudlenderji so zasedba, ki se prefinjeno giblje med nostalgičnimi zlatimi šestdesetimi in ravno prav svežimi dva tisoč dvajsetimi. Svoje avtorske skladbe začinijo še s kančkom humorja ter navihanosti. Zasedba se je leta 2017 predstavila na Melodijah morja in Sonca (Poletje), 2019 na festivalu Popevka (Kam bi šla), kjer pa jih bomo slišali tudi letos jeseni. Vudlenderji so: Maša But, Tomaž Hostnik, Matic Plemenitaš, Žiga Vešligaj, Gregor Hrovat in Jaka Krušič.

Jutra ob kavi so še lepša ob kitari Jutra ob kavi so še lepša ob kitari –Andraž Hribar

12. 5. 2021

V sredinem jutru smo na Radiu Maribor gostili Andraža Hribarja

Prva vrsta Katja Koren

11. 5. 2021

Prva vrsta je tedenska 20-minutna oddaja z nastopom glasbenikov v živo iz studia 13 ter video prenosom na Facebooku. Nabor glasbenikov je pester in torej primeren za vsako uho, tudi zato, ker glasbeniki igrajo živo in je torej izkušnja prve vrste še intenzivnejša. Urednica oddaje je Alja Kramar, sodeluje pa celotno glasbeno uredništvo Prvega.

Stran 1 od 15
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov