Audi R18 e-tron quattro je tokrat vzbujal pozornost tudi na ulicah Le Mansa. Foto: Audi
Audi R18 e-tron quattro je tokrat vzbujal pozornost tudi na ulicah Le Mansa. Foto: Audi

Nemški izdelovalec prestižnih avtomobilov skrbi za vzbujanje pozornosti tudi s pomočjo športnih preizkušenj, med katerimi je v samem vrhu tista na dirkališču Le Mans. Na letošnji preizkušnji vzdržljivosti in varčnosti - pravila in končni cilj dirke so namreč letos precej drugačni – bo čast dozdajšnjih zmagovalcev branil R18 e-tron quattro, ki ga je bilo mogoče ob predstavitvi za spremembo videti tudi na ulicah Le Mansa. Seveda le v spremstvu policije na poti od središča mesta do dirkališča.

Čeprav so s tem nastopom vsaj simbolično obudili že skoraj pozabljeno tradicijo dirke, da se vozniki s svojimi dirkalniki sami pripeljejo v Le Mans, pa novi superšportniki še zdaleč niso primerni za vožnjo v cestnem prometu. Tisti, ki bi jih radi videli v njihovem pravem okolju, ko bodo dokazovali vzdržljivost in učinkovitost, se bodo morali kljub vsemu podati ob progo dirkališča.

Audi R18 e-tron quattro bo prve uradne preizkušnje pred začetkom sezone in prvenstva WEC (World Endurance Championship) opravil 28. in 29. marca v Le Castelletu v Franciji, 20. aprila pa kot branilec naslova prvaka zapeljal na prvo dirko na dirkališču Silverstone v Veliki Britaniji.