Tako kupe kot kabriolet bo Chevrolet proizvajal v tovarni General Motorsa v Lansingu v ZDA. Foto: Chevrolet
Tako kupe kot kabriolet bo Chevrolet proizvajal v tovarni General Motorsa v Lansingu v ZDA. Foto: Chevrolet

Po kupejevski različici je Chevrolet predstavil še fotografije brezstrešne različice šeste generacije kultnega športnega modela camaro. Na prodaj bo na začetku leta 2016.
Elektrohidravlično pomična streha je sestavljena iz večplastne konstrukcije. Pri Chevroletu pravijo, da posnema elegantno silhueto kupejevskega camara in je zasnovana za udobno potovanje v vseh letnih časih.
Tako kot kupe ima tudi kabriolet tršo in lažjo strukturo. Rezultat je 100 kilogramov nižja skupna masa vozila v primerjavi z modelom, ki ga zamenjuje.
Tudi štirivaljnik
"Od samega začetka izdelave arhitekture camara kabrioleta so imeli inženirji nalogo, da ne delajo kompromisov pri vozni dinamiki," pravi Al Oppenheiser, šef inženirjev za model camaro in dodaja: "Vozniki bodo zagotovo zadovoljni. Z zvočno zatesnitvijo smo odpravili šume, vožnja je zato udobna, predvsem pa športna, kot se za štirisedežni športni kabriolet spodobi."
Pri Chevroletu so mu namenili šest kombinacij pogonskih sklopov. Motorno paleto sestavljajo nov štirivaljni dvolitrski turbobencinski agregat z 205 kilovatov moči, nov 3,6-litrski šestvaljnik z 250 kilovatov moči, v ponudbi je še 6,2-litrski motor V8 s 339 kilovatov moči in 445 Nm navora, zaradi česar je najzmogljivejši camaro SS vseh časov. Vsak od pogonskih agregatov je na voljo z ročnim šeststopenjskim ali samodejnim osemstopenjskim menjalnikom.
Zunanji oblikovalci so veliko časa posvetili aerodinamiki vozila. Veliko ur razvoja je bilo namenjenih delu v vetrovnikih, s čimer so znižali količnik zračnega upora, izboljšali gospodarnost vozila z gorivom in izboljšali vozno dinamiko.
Potovalna kabina je narejena po meri voznika in je polna najmodernejših tehnoloških sistemov, osredotočili so se na tehnologijo upravljanja na dotik, poudarek je tudi na udobnem počutju - potniki lahko izbirajo med več kot 20 osvetlitvami notranjosti.