Posebno izdajo corvette so si zamislili kot počastitev stoletja dirkalne tradicije znamke. Foto: Chevrolet
Posebno izdajo corvette so si zamislili kot počastitev stoletja dirkalne tradicije znamke. Foto: Chevrolet

Ena izmed najbolj opaznih kozmetičnih podrobnosti jubilejne izdaje je podoba ustanovitelja podjetja Louisa Chevroleta, ki se je v zgodovino zapisal tudi kot eden izmed pionirjev avtomobilističnega športa. Seveda pa pri svečanem jubilejnem paketu še zdaleč ne gre le za kozmetične dodatke, ampak bodo kupci dobili tudi pravo avtomobilsko zver. Paket opreme »Centennial Edition« je na voljo izključno s kovinsko oglenočrno barvo, satenasto črnimi poslikavami ter črnimi platišči iz lahkega litega aluminija skozi katere se odsevajo opazne rdeče zavorne čeljusti. Za dodaten kontrast pa poskrbi še rdeča obroba platišč, ki so pri kupeju, kabrioletu in grand sportu 18/19-palčna pri različicah Z06 in ZR1 pa 19/20-palčna.

Vse različice posebne stoletne izdaje corvette imajo vgrajen tudi sistem magnetnega krmiljenja podvozja, ki poskrbi za odlično lego zmogljivega športnika.

Avtomobil s 6,2-litrskim motorjem V8, ki zmore 321 kilovatov (437 KM) in ima navor 575 Nm, namreč dosega hitrosti do 300 km/h, od 0 do 100 km/h pa pospeši v 4,4 sekunde.