V začetku leta 2011 se začne prodaja v ZDA, konec leta se nadaljuje še v Evropi. Foto: Chevrolet
V začetku leta 2011 se začne prodaja v ZDA, konec leta se nadaljuje še v Evropi. Foto: Chevrolet

Pri Chevroletu očitno prisegajo na kabrio klasiko, saj je camaro convertible pokrit s platneno streho, ki jo bodo bodoči lastniki verjetno imeli pogosto kar zloženo. Po zagotovilih konstruktorjev je kabriolet ohranil večino voznih lastnosti kupeja, ki je vsaj v Združenih državah Amerike še vedno svojevrstna avtomobilska ikona in najbolj iskan model v njegovem razredu. Za zdaj za pogon omenjajo le značilni ameriški 6,2-litrski motor V8, ki zmore največjo moč 318 kilovatov (426 KM) pri 5.900 vrtljajih na minuto in največji navor 569 Nm pri 4.600 vrtljajih. Za prenos moči bo skrbel serijski šeststopenjski menjalnik, šeststopenjski samodejni pa bo na seznamu opcij.

Glede na dejstvo, da je do začetka prodaje v Evropi še skoraj leto dni, podrobnosti o cenah še niso znane, prav tako pa ne informacije glede morebitnih, za evropske kupce manj pregrešnih motorjih.

Da je chevrolet camaro convertible predvsem značilni ameriški kabriolet, pa med drugim dokazuje poudarjanje konstruktorjev, da so kljub bolj togi kabriostrukturi vozila poskrbeli za udobnejšo vožnjo s prilagoditvami podvozja. Camaro je pač eden izmed tistih modelov, ki jih je mogoče pogosto videti med počasnim uličnim križarjenjem. Seveda s spuščeno streho.

Besedilo: M. Kr.
Foto: Chevrolet