Kupci se bodo morali za končni izdelek malce potruditi in zložiti skupaj več kot tisoč sestavnih delov. Foto: MINI
Kupci se bodo morali za končni izdelek malce potruditi in zložiti skupaj več kot tisoč sestavnih delov. Foto: MINI

S pomočjo kompleta iz serije izdelkov creator expert je mogoče izdelati 25 centimetrov dolgo, 14 centimetrov široko in 11 centimetrov visoko miniaturo različice klasičnega mini cooperja, ki so jo izdelovali od avgusta 1997 do julija 1998. Časovno obdobje poleg oznak določa tudi kombinacija značilne barve karoserije british racing green, bele strehe, črt na pokrovu motorja in karirastega vzorca bežsedežev v notranjosti.

Legominiatura ponuja tudi številne podrobnosti, saj se lahko odpirajo vrata, pokrov prtljažnika in pokrov motornega prostora, v katerem je tudi prečno postavljen štirivaljnik. Po zagotovilih izdelovalca so gibljivi tudi volan, prestavna ročica, ročica ročne zavore, naslonjala in nasloni za glavo.

Kot se spodobi za britanski original, je volan na desni strani, v britanskem duhu pa je tudi vsebina prtljažnika – komplet za piknik s košaro, kozarci, steklenico, hrano in karirasto odejo.

Lego bo začel prodajo miniature 1. avgusta, in to za zdaj le v lastni spletni trgovini, podobno kot pri večini izdelkov iz serije creator expert sicer priporočajo starost sestavljavcev nad šestnajst let, a verjetno bodo zmogli lastnega minija izdelati tudi mlajši, če le imajo malce več prakse z drugimi izdelki Lego.