Legov kamper naj bi se znašel tudi na policah ljubiteljev avtomobilov in nostalgikov. Foto: Lego
Legov kamper naj bi se znašel tudi na policah ljubiteljev avtomobilov in nostalgikov. Foto: Lego

Približno 30 centimetrov dolga in 14 centimetrov visoka pomanjšava kombija T1 v camper izvedbi iz leta 1962, bo imela poleg za tovrstne lego izdelke povsem samoumevnih vrtečih koles, namreč tudi v notranjosti kabine vrsto zanimivih detajlov. Kot poudarja njen glavni ustvarjalec pri legendarnem danskem podjetju John-Henry Harris, si je prizadeval, da bi tudi sestavljeni izdelek ponujal veliko zabave.

V notranjosti, ki je zaradi možnosti odpiranja vrat in oken ter značilne dvižne strehe lahko dosegljiva, je tako mogoče najti zložljivo mizo, sedeže, ki se spremenijo v ležišče, nepogrešljive detajle kot so na primer značilna svetilka »lava«, majica z napisom »Make LEGO models, not war«, slika surferja in čisto prave zavesice za okna.

Kot poudarja glavni ustvarjalec, sta se med največje izzive pri izdelavi miniature, uvrstila ustvarjanje zaobljenih linij originala s pretežno oglatimi sestavnimi deli ter izdelava čimbolj realističnega motorja stlačenega v zadnji del vozila.

Lego bo izdelek poslal na prodajne police v začetku oktobra, cena naj bi bila približno sto evrov, tokrat pa močno računajo na ne povsem tradicionalne kupce izdelkov lego, ampak tudi ljubitelje avtomobilov in tiste, ki se nostalgično spominjajo svojih originalnih kamperjev.