Mini John Cooper Works je najbolj dinamični član čedalje večje družine kompaktnih prestižnežev. Foto: Mini
Mini John Cooper Works je najbolj dinamični član čedalje večje družine kompaktnih prestižnežev. Foto: Mini

Mini bo na avtomobilskem salonu v Detroitu, ki za medije odpira vrata 13. januarja, predstavil prototip oplemenitene različice John Cooper Works.

Dodatna oznaka JCW v Minijevem svetu pomeni predvsem poudarjeno dinamiko in športnost, ki nista le zunanja kozmetika, ampak ju je mogoče občutiti tudi za volanom kompaktneža z značajem gokarta.

Študija, ki jo bodo postavili pod žaromete na severnoameriškem avtomobilskem salonu NAIAS, v tradicionalnem slogu John Cooper Worksa med drugim vključuje ekskluzivno lakiranje karoserije v barvi bright highways grey, rdeče obarvane poudarke, vključno z rdečima progama na pokrovu motorja in rdečo streho s kontrastnima belima progama, dodatke za boljšo aerodinamiko ter 18-palčna lita platišča z novim videzom.

Po zagotovilih konstruktorjev dodatki niso le preprosta kozmetika, namenjena privabljanju pogledov, ampak predvsem tisti povezani z zagotavljanjem boljših aerodinamičnih lastnosti dejansko skrbijo za boljše vozne lastnosti avtomobilov, v katerih se bodo pod motornimi pokrovi skrivali zmogljivejši pogonski agregati. O zadnjih za zdaj še niso izdali tehničnih skrivnosti, kaj več podrobnosti pa je mogoče pričakovati po premieri na avtomobilskem salonu v Detroitu sredi januarja.