Foto: Nissan
Foto: Nissan

Pri Nissanu pravijo, da so se njihovi oblikovalci v okviru vizije Nissan Intelligent Mobility ozrli v avtomobilski segment, ki v njihovi državi najbolj prevladuje, vse bolj močan pa je tudi drugje po svetu, majhen mestni avtomobil, pri katerem se poleg živahnih voznih lastnosti vse bolj pričakuje tudi obsežna povezljivost, ki ustreza zelo različnim potrebam in življenjskim slogom uporabnikov. S študijo hkrati napovedujejo tudi prihodnje oblikovne smernice japonske avtomobilske znamke.

Študija IMk zato ne predstavlja le strogo funkcionalnega električnega mestnega avtomobila, ampak gre za privlačen in imeniten avtomobil, ki s svojim nastopom pripomore tudi k zmanjšanju vozniške obremenitve in na novi električni platformi ponuja občutek razburljivosti in gotovosti. K temu pripomorejo tudi tehnologije za pomoč vozniku 'ProPILOT', ki omogočajo tudi nekaj avtonomizacije vožnje, ter lahkotna povezljivost, ki bo v veliki meri vplivala tudi na to, kakšen videz in občutke avtomobilov prihodnosti.

Foto: Nissan
Foto: Nissan

Oblikovalci so karoseriji Nissanovega IMk-ja namenili minimalistično estetiko v okviru oblikovne filozofije "Timeless Japanese Futurism", v kateri so tradicionalne japonske oblike združili s tekočimi linijami. Barvna shema akagane z rdečkastim bakrenim odtenkom spominja na rokodelce, ki so baker oblikovali v funkcionalna umetniška dela.

Foto: Nissan
Foto: Nissan

Sedeži v slogu klopi v notranjosti ustvarjajo vabljivo udobno okolje, ki naj bi dajalo vtis, da sedite na lebdečem oblaku, v svetel mehak material pa so odeti tudi armaturna plošča in deli vrat, ki jim odtenki v barvi akagane in vstavki lesa dodajajo nekaj imenitnosti. Za vožnjo pomembni podatki se posredujejo prek zaslona brez roba in s pomočjo holografskih slik, ki odražajo tudi lastnosti posameznih funkcij.