Peugeot 508 se bo javnosti prvič uradno predstavil na salonu v Moskvi. Foto: Peugeot
Peugeot 508 se bo javnosti prvič uradno predstavil na salonu v Moskvi. Foto: Peugeot

Poleg limuzine, ki bo predstavljala admiralsko ladjo znamke, pri Peugeotu napovedujejo tudi obe že znani različici; karavansko in RXH. Od jeseni naprej bo kupcem na voljo model 508 z novo okrasno masko, ki jo bodo ustrezno prilagojeno po prenovah dobili tudi drugi modeli, s kozmetičnimi olepšavami zunanje podobe in številnimi vsebinskimi dodatki.

Na seznamu opreme se pojavljajo novi asistenčni sistemi, vključno z nadzorom mrtvega kota in kamero za pomoč pri vzvratni vožnji, sodobnejša bo tudi oprema armature, kupcem bo na voljo nova generacija povezljivih storitev na svetovnem spletu.

Pri Peugeotu obljubljajo tudi pestro ponudbo novih ali vsaj posodobljenih motorjev, med katerimi izpostavljajo bencinskega novinca 1,6 THP 165 in dizelske motorje, oplemenitene z varčevalno tehnologijo blueHDi.

Ljubiteljem napredne tehnike pa bodo znova ponudili izvedenko RXH s hibridnim pogonskim sklopom, ki omogoča klasični pogon sprednjih koles, električni pogon zadnjega para ali pa kombiniran pogon vseh štirih.