Novega Z4 odlikujejo klasični roadsterski proporci z dolgim pokrovom motorja in kratkim zadkom. Foto: BMW
Novega Z4 odlikujejo klasični roadsterski proporci z dolgim pokrovom motorja in kratkim zadkom. Foto: BMW

Kot kažejo prve fotografije, so Bavarci za serijsko izvedbo novega roadsterja skoraj v celoti ohranili obliko koncepta. Zato ga poleg gladkih linij odlikujejo klasična roadsterska razmerja z dolgim pokrovom motorja, nazaj pomaknjenim potniškim prostorom in kratkim zadkom. Spredaj ga poleg velikih ledvičk krasita žarometa, ki se dvigujeta proti pokrovu motorja, za sedežema pa opazimo lično oblikovana varnostna loka. Pokrov prtljažnika ima vgrajen eleganten spojler, največ značaja pa mu dajejo zašiljena žarometa ter opazni reži za zrak na zadnjem odbijaču.

Fotografije razkrivajo tudi notranjost, kje opazimo novo digitalno instrumentno ploščo z grafiko v slogu tiste iz novega kupeja serije 8. Na vrhu sredinske konzole je nameščen zaslon multimedijske naprave, ki jo je mogoče upravljati tudi s sistemom iDrive z značilnim vrtljivim gumbom. Omeniti velja tudi novo obliko prestavne ročice samodejnega menjalnika in sistem za brezžično polnjenje pametnih mobilnih telefonov.

Z besnim šestvaljnikom
Tehnični podatki še niso znani, vemo pa, da bo model M40i, ki ga vidimo na sliki, poganjal zelo zmogljiv bencinski vrstni šestvaljnik z dvema turbo polnilnikoma. Ta naj bi zmogel okoli 283 kilovatov oziroma 385 "konjev". Poleg tega bosta serijsko vgrajena tudi športno vzmetenje ter zapora zadnjega diferenciala, ki naj bi novemu roadsterju zagotavljali zelo dinamične vozne lastnosti.

To je vse, kar vemo za zdaj, vse pa bo jasno 23. avgusta, ko bodo Bavarci novinca uradno predstavili na ekskluzivni prireditvi Pebble Beach Concours D'Elegance v Kaliforniji.