Opel cene za corsovana še ni izdal. Na prodaj bo poleti. Foto: Opel
Opel cene za corsovana še ni izdal. Na prodaj bo poleti. Foto: Opel

Opel je po potniški pet- in trivratni različici na avtosalonu v Bruslju v Belgiji predstavil še dostavno različico, poimenovano corsavan.
Po predstavitvi nove, pete generacije corse lani jeseni so morali pri Oplu zdaj enako narediti tudi z majhnim dostavnim vozilom. Corsavan je dobil nov dizajn, ki krasi aktualni potniški model. Mali mestni dostavnik je zasnovan na trivratni izvedenki corse. To pomeni, da v dolžino meri 4.021 milimetrov, širok je 1.944 milimetrov in visok 1.479 milimetrov. Obračalni krog je 9,9 metra.
Ojačan tovorni prostor
Razumljivo je prtljažnik večji in meri 920 litrov, pri klasični izvedenki v osnovi meri 285 litrov, v prtljažnik dostavnika pa lahko naložimo za 571 kilogramov tovora, kar je 21 kilogramov več kot pri predhodniku.
Corsavan je prilagojen svojim delovnim dolžnostim, zato ima podvozje dodatno ojačano z jeklom, močnejše so tudi stranice vozila, v prtljažniku so namestili sidrišča za pritrditev tovora. Za doplačilo je v tovornem prostoru na voljo gumijasta podloga.
Vgrajena tudi napredna tehnologija
Za pogon je na dizelski strani zadolžen 1,3-litrski turbodizelski motor z oznako ecoflex, ki so ga posebej za dostavni model izboljšali in ima zdaj najvišji navor 190 Nm. Dobil je tudi sistem start/stop. Tovarniško izmerjena povprečna poraba je 3,3 litra plinskega olja na 100 prevoženih kilometrov, izpusti ogljikovega dioksida so 88 gramov na kilometer. Na bencinski strani bo na voljo 1,4-litrski agregat.
Za doplačilo je opremljen z multimedijskim sistemom IntelliLink s 7-palčnim zaslonom, občutljivim na dotik, in sistemom Opel Eye (prepoznava prometnih znakov, opozarjanje na varno menjavo pasov, indikator razdalje z opozorilom, če vozite preblizu drugim, samodejni preklop luči) ter vrsto asistenčnih varnostnih sistemov.