Mesto za volanom nikakor ni rezervirano le za bodoče voznike, ampak so dobrodošle tudi bodoče voznice, kar je pri modnem SUV-ju tako ali tako pogostejši pojav. Foto: Range Rover
Mesto za volanom nikakor ni rezervirano le za bodoče voznike, ampak so dobrodošle tudi bodoče voznice, kar je pri modnem SUV-ju tako ali tako pogostejši pojav. Foto: Range Rover
Pozor, otroci za volanom
Po osnovnem spoznavanju voznih veščin se bodo nadobudni vozniki podali tudi na bolj zanimive poti in brezpotja. Foto: Range Rover

Pri Range Roverju trdno verjamejo, da lahko udeležencem iz omenjene starostne skupine, ki so formalno še premladi za legalno vožnjo avtomobilov na javnih cestah, ponudijo varno in poučno izkušnjo, s katero bodo ustvarili tudi boljše temelje za opravljanje vozniškega izpita.

Na teren v spremstvu inštruktorjev
Nadobudni premladi vozniki se bodo lahko za volanom SUV-ja evoque podali na terensko vožnjo v spremstvu izkušenih inštruktorjev in poskušali usvojiti osnovne ali pa že tudi malce zahtevnejše spretnosti. Osnovo predstavljajo krmiljenje avtomobila, speljevanje, zaviranje in vzvratna vožnja, razred višje pa sodijo vzpenjanje in spuščanje po strmini, premagovanje jarkov in grbin, vožnja čez korenine, mokro travo, blato in premagovanje vodnih ovir.

Serijska vozila s samodejnim menjalnikom so opremili z dvojnimi kontrolami, kar inštruktorjem omogoča stalen nadzor nad položajem in posredovanje, če bi bila preizkušnja za nadobudne začetnike prezahtevna. Otroke pa morajo vedno spremljati tudi starši, ki so jim tokrat namenili drugo sedežno vrsto.

Možnost nadgrajevanja veščin
Range Rover za letos poskusno načrtuje devet takšnih dogodkov na petih lokacijah v Veliki Britaniji, prvi bo 29. septembra, z njimi pa nameravajo nadaljevati tudi prihodnje leto. Akcija naj bi imela tudi velik izobraževalni pomen, saj menda statistike dokazujejo, da mladi vozniki hitreje obvladajo veščine vožnje in jim je lažje pravočasno privzgojiti boljše navade za volanom.

Udeleženci bodo lahko izbrali 30- ali 60-minutne lekcije, za prve bo treba odšteti 43 britanskih funtov, približno 51 evrov, za druge 80 britanskih funtov, približno 95 evrov. Po prvi vožnji bodo dobili tudi posebne dnevnike, v katere jim bodo vpisali, kaj od lekcij so že usvojili, in če se bodo odločili še za dodatne ure, bodo lahko znanje nadgrajevali z novimi izkušnjami.