Zaradi upoštevanja covidnih priporočil bo posadka sestavljena le iz dveh članov istega gospodinjstva, vozili pa se boste sami. Foto: MMC RTV SLO/Avtomobilnost
Zaradi upoštevanja covidnih priporočil bo posadka sestavljena le iz dveh članov istega gospodinjstva, vozili pa se boste sami. Foto: MMC RTV SLO/Avtomobilnost
Pravila sodelovanja

Pravila sodelovanja lahko preberete tukaj.

Na preizkus bomo lahko povabili le tri bralce oziroma gledalce. Zato vam ponujamo tolažilno nagrado! V prijavnici pod člankom napovejte, koliko kilometrov bo na elektriko uspelo prevoziti zmagovalcu v hibridni toyoti yaris in izžrebali bomo nekoga, ki si bo privoščil večerjo v japonski restavraciji!

V oddajah Avtomobilnost do zdaj o hibridih nismo samo veliko govorili, skupaj z bralci MMC in gledalci oddaje Avtomobilnost smo jih veliko tudi preizkusili – od mehkih in klasičnih do priključnih.

Trije udeleženci

Med vsemi prijavljenimi bomo izbrali tri udeležence, s katerimi se bomo dobili v sredo ali četrtek, 20. ali 21. aprila 2021. Datum dogodka je odvisen od vremena in ga bomo uskladili z izžrebanci. Udeleženci bodo lahko s sabo pripeljali še enega člana skupnega gospodinjstva.

Vselej smo ugotovili, da so prednosti vsakega izmed njih drugačne in da je od uporabnikovih zahtev odvisno, katera izbira se bo na koncu izkazala za najboljšo. Ne glede na to, za kateri tip hibrida gre, pa je jasno, da se učinkovitost te vrste pogona najbolj izkaže v mestni vožnji.

Kombinacija hibridnega pogona v mestnem avtu je torej tisto, kar nas zanima pri novem izzivu, ki smo ga pripravili za vas. Zato vas vabimo, da se prijavite in preizkusite svoje hibridne veščine na natančno določeni poti po prestolnici.

Vprašanje pa je, koliko kilometrov bodo samo na elektriko prevozili vozniki, ki hibridni avto peljejo prvič.