Zunanji dizajn študije škoda visionS zrcali nove oblikovalske smernice znamke – zdaj prvič tudi v segmentu športnih terenskih vozil. Foto: Škoda
Zunanji dizajn študije škoda visionS zrcali nove oblikovalske smernice znamke – zdaj prvič tudi v segmentu športnih terenskih vozil. Foto: Škoda

Škoda bo na začetku marca na avtomobilskem salonu v Ženevi pokazala koncept visionS, ki razkriva oblikovno zasnovo prihodnjih Škodinih športnih terencev. Prvi športni terenec bo imel tri sedežne vrste, v dolžino pa bo meril 4,70 metra.
Škoda svoje nove oblikovalske smernice vnaša v segment športnih terenskih vozil (SUV). Dizajn študije visionS v dolžino meri 4,70 metra, v širino 1,91 metra in v višino 1,68 metra. V notranjosti ima tri sedežne vrste in ponuja prostor za šest potnikov.

Zunanji dizajn zaznamujejo ostre linije, značilni kristalasti oblikovalski elementi dodajajo svojstven pečat zunanjosti vozila. Pokrov motornega prostora je izrazito plastično oblikovan, njegove linije se stekajo v logotip znamke. Široka mreža hladilnika in štirje klinasto oblikovani, visoko nameščeni žarometi s svetlečimi diodami so posebnost sprednjega dela, ki nakazujejo, da gre za športno terensko vozil.

Poudariti so želeli zasnovo športnega terenca
Ostro začrtana tornado linija se razteza vzdolž karoserije. Kolesna ohišja so oglata in poudarjajo terenski značaj vozila. Za vrata je značilno, da je predel nad pragom izrazito poglobljen. Strešna linija se že zgodaj začne spuščati in se steka v dolg usmernik zraka in kompakten zadek.

Zadek je izrazito skulpturalen. Difuzor zaobjema veliki izpušni cevi in vizualno ponazarja na močno lego na cesti. Pod nizkim zadnjim steklom so Škodin logotip in ozke zadnje luči z dinamično zasnovanim kristalastim ohišjem. Za znamko Škoda značilna linija v obliki črke C iz zadnjih luči prehaja v ploska odsevnika, ki sta integrirana v odbijaču.