Cascada je cabriolet za vse letne čase, ki bo glede na napovedane cene dosegljiv za večji krog kupcev. Foto: Opel
Cascada je cabriolet za vse letne čase, ki bo glede na napovedane cene dosegljiv za večji krog kupcev. Foto: Opel
Opel Adam Rocks
Adam rocks je študija, s katero bodo oblikovalci preizkušali odzive javnosti. Foto: Opel

Tudi pri nemškem izdelovalcu so se dobro pripravili na enega izmed letošnjih osrednjih avtomobilskih sejemskih dogodkov, saj bodo na razstavnem prostoru predstavili kar štiri svetovne premiere, med katerimi bo verjetno največ zanimanja vzbudila serijska različica srednje velikega kabrioleta cascada.

Čeprav prihaja na trg s klasično platneno streho, pa pri Oplu poudarjajo, da še zdaleč ni namenjen le vremensko prijaznejšim dnem, ampak bo novi kabriolet kupcem na voljo v vseh letnih časih. Da bi bilo kupcev novinca, ki bo v prodajne salone pripeljal že pred poletjem, čim več, pa bodo po prvih napovedih poskrbeli za mikavnejše in dostopnejše cene. Na domačem nemškem trgu naj bi bilo treba za vstopno različico cascade odšteti 25.945 evrov.

Ljubitelje posebnežev pa bo verjetno bolj zanimala platnena streha na študiji urbanega robustnega malčka adama. Oplovi oblikovalci so ga poimenovali adam rocks, po njihovem mnenju pa so ga prilagodili okusu mlajše generacije kupcev.

Še ožjemu krogu kupcev pa bo namenjena nova različica avtomobila za reli, pripravljenega skladno s predpisi FIA R2, ki jo poganja 1,6-litrski motor z največjo močjo 136 kilovatov (185 KM) in največjim navorom 190 Nm.