Foto: EPA
Foto: EPA

"Vrata smo odprli 14. oktobra letos, v bližini Expa 2020," je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal direktor dubajskega Muzeja Madame Tussauds Sanaz Kollsrud. Dodal je, da so na ogled postavili voščene podobe v regiji priljubljenih posameznikov in posameznic, tako z mednarodne kot z lokalne scene, pričakujejo pa, da bo muzej pritegnil domače in tuje goste.

Na ogled je 60 voščenih lutk, med njimi lutki nogometašev in večnih tekmecev Lionela Messija in Cristiana Ronalda, pevke Rihanne, britanske kraljice Elizabete II., hollywoodskega igralca Johna Travolte ter 15 lutk regionalnih zvezdnikov.

AFP navaja še, da se v Dubaju zaradi omejenih zalog nafte vse bolj osredinjajo na razvoj turizma in zabaviščnega sektorja. V mestu se nadejajo, da bo šestmesečna razstava Expo 2020 Dubai, ki je po enoletni zamudi na ogled od 1. oktobra, privabila na milijone obiskovalcev in s tem spodbudila lokalno gospodarstvo, ki ga je prizadela pandemija novega koronavirusa.

Prvi muzej Madame Tussauds so sicer odprli v Londonu, kjer se ponašajo z 250 voščenimi skulpturami, ki letno privabijo na milijone obiskovalcev, sicer pa ima blagovna znamka manjše podružnice tudi v ZDA, Evropi in Aziji.