Neobičajne spolne prakse v erotičnih klubih na Japonskem so v zatonu. Foto: EPA
Neobičajne spolne prakse v erotičnih klubih na Japonskem so v zatonu. Foto: EPA

"Še predlani ni minil mesec, da ne bi zaslužila vsaj pol milijona jenov, zdaj pa komaj napraskam približno 300 tisočakov," po poročanju časnika The Tokio Reporter pripoveduje 32-letna ženska, ki v enem izmed mestnih klubov deluje kot domina. "V sedmih letih, odkar sem v tem poslu, še nikoli ni šlo tako slabo, zdaj je huje, kot pa je bilo po šoku z banko Lehman Brothers," zmajuje z glavo domina.

Poznavalci japonske erotične scene pa trdijo, da razlog v upadanju želje Japoncev po dominaciji, zavezovanju, vklenjanju, bičanju in podobnim praksam v spolnosti tiči v hudi katastrofi, ki je marca lani prizadela Japonsko - deželo vzhajajočega sonca je najprej stresel močan potres, ki mu je sledil cunami, temu pa najhujša jedrska katastrofa po Černobilu.

"Iskanje SM-praks je približno tako kot vožnja na vlaku smrti - potniki vedo, da je vožnja pravzaprav povsem varna, a kljub vsemu občutijo tisto vznemirjenost. Sadomazohisti zato lahko uživajo v zavezovanju ženske in so v zameno našeškani, ker vedo, da stvar ne bo ušla izpod nadzora in se zato počutijo varne," pripoveduje eden izmed japonskih novinarjev, ki pokriva to področje. "Ampak po potresu, cunamiju in jedrski nesreči so Japonci občutili, kaj je resničen strah, kaj v resnici pomeni bati se za svoje življenje. Zakaj bi ob tako grozljivih rečeh še plačevali neki ženski, da jim da občutek nevarnosti, saj jih zdaj straši že vsakodnevna realnost," pojasnjuje nastalo situacijo.

Ni več toliko denarja za seks
Prav zato naj bi sadomazohistični klubi v prizadeti regiji že zaprli svoja vrata, tisti v Tokiu pa bolj kot ne le še životarijo, saj so začeli tudi prebivalci prestolnice stiskati svoje mošnjičke. "Odkar so začele naše stranke bolj gledati na denar, se jim poskušamo približati s posebnimi akcijami, kot so na primer le 40-minutne seanse, šefi pa so pripravili tudi posebne vprašalnike, s pomočjo katerih poskušamo izvedeti, kako bi lahko našim strankam kar najbolje ugodili, vendar pa oni niso preveč navdušeni nad izpolnjevanjem teh obrazcev," je tako potožila 25-letna uslužbenka tokijskega salona erotične masaže.