V Marylandu grejo kondomomati skupaj samo z alkoholnimi pijačami. Foto:
V Marylandu grejo kondomomati skupaj samo z alkoholnimi pijačami. Foto:
Če mož v Hongkongu prevara ženo, ga lahko ta po zakonu z lastnimi rokami ubije.

Največ takšnih, milo rečeno nenavadnih, zakonov je seveda v Združenih državah Amerike, a tudi drugje po svetu ne zaostajajo veliko s temi nesmiselnimi zakoni. V ameriški zvezni državi Maryland se kondomi tako ne smejo prodajati v kondomomatih, razen, če zraven ne prodajajo še alkoholnih pijač.

V Liberty Cornerju, ameriška zvezna država New Jersey, je prepovedan seks v avtomobilu, v Novi Mehiki pa je dovoljen le, če vozilo stoji na zasebni posesti. V Idahu pa mora policist opozoriti nase, ko se približuje paru, ki seksa v avtomobilu, da ju ne bi zmotil med ljubljenjem. V Londonu se ne sme seksati na parkiranem motociklu, v Tremontonu pa v rešilnem avtomobilu - no, vsaj ženske ne smejo seksati tam, ime "grešnice" se objavi celo v krajevnem časopisu, moški pa za isti prestopek niso kaznovani.

Živali da, a le samičke
V Alabami se ne sme prodajati erotičnih igračk, te so dovoljene samo v izobraževalne namene. Hoteli v Hastingsu v ameriški zvezni državi Nebraska so z zakonom obvezani, da morajo gostom priskrbeti čisto pižamo, saj je prepovedno, da zakonci seksajo goli. V Zahodni Virginiji je dovoljen seks z živalmi, ampak samo, če so te lažje od 20 kilogramov, v Libanonu pa se lahko seksa z vsemi živalmi, ampak samo, če so samice - spolni odnos s samcem se kaznuje s smrtjo. Tako se kaznuje tudi samozadovoljevanje v Indonezji, smrt lahko dočaka tudi moža, ki je v Hongkongu prevaral svojo ženo, ampak samo, če ga ta ubije z lastnimi rokami. Obratno pa je možu dovoljeno, da svojo nezvesto soprogo ubije na kateri koli način.

Tropske ribice se lahko prodaja "zgoraj brez"
V Budimpešti morajo pari ugasniti luč v sobi, ko se predajo spolnim užitkom, v Liverpoolu pa so prodajalke lahko zgoraj brez - a samo, če delajo v trgovini, kjer prodajajo tropske ribice. V kolumbijskem Caliju mora biti mati prisotna ob prvem spolnem odnosu svoje hčerke, v bolivijskem Santa Cruzu pa zakon moškemu prepoveduje, da istočasno spi s svojo partnerko in njeno hčerko. V Aleksandriji moški ne smejo seksati, če so pred tem jedli čebulo ali česen, če pa jim žena to naroči, si morajo pred seksom obvezno umiti zobe. V Nepalu, Bangladešu in Macau je prepovedan ogled filmov, ki prikazujejo hlinjen spolni odnos in poljub v vsakem filmu, v katerem nastopajo igralci iz navedenih držav. V Bahrajnu lahko zdravnik moškega spola pregleda tudi ženske genitalije, ampak samo, če ne gleda naravnost v njih, ampak le v njihov odsev v ogledalu.

Znebimo se devic!
Za konec pa še zakon, ki bi zagotovo razveselil tudi številne Slovence in veliko bi se jih najbrž odločilo za ta poklic - na malem otočku Guam v Tihem oceanu je v veljavi zakon, ki ženskam prepoveduje, da se poročijo, če so device. Zato obstaja poseben poklic, razdevičevalec, bi mu lahko rekli po naše, ki potuje po otočku in rešuje to težavo, za vsako razdevičenje pa seveda dobi plačilo.

T. H.