FEMEN so se razgalile pred sedežem Mednarodne hokejske zveze v Zürichu. Foto: Reuters/EPA
FEMEN so se razgalile pred sedežem Mednarodne hokejske zveze v Zürichu. Foto: Reuters/EPA

Dekleta so se tokrat slekla pred sedežem Mednarodne hokejske zveze (IIHF), ki je Belorusiji podelila organizacijo SP-ja elitne divizije leta 2014, na katerega se tam že pospešeno pripravljajo. A trn v peti je po mnenju članic FEMEN beloruski avtoritarni voditelj Aleksander Lukašenko, ki mu očitajo, da ne spoštuje človekovih pravic, zato se dekleta zavzemajo za to, da bi IIHF prvenstvo zdaj raje preselil v državo, ki te pravice spoštuje.

Pred kratkim smo poročali tudi, da so ta dekleta pred olimpijskim stadionom v Kijevu razgaljena s transparenti in nogometnimi žogami izkazovala nestrinjanje s tem, da se bo Ukrajina kot sogostiteljica Eura 2012 spremenila v meko za ljubitelje najstarejše obrti na svetu.

FEMEN je sicer ukrajinska aktivistična skupina, ki združuje približno 300 (večinoma študentskih) aktivistk, ki se za svoje cilje borijo s seksualno naravo protestov, ko članice protestirajo z golimi oprsji, izzivalnim obnašanjem in vzklikanjem skoraj obscenih sloganov. "Začele smo oblečene, a smo opazile, da se nihče ne zmeni za nas. Sem velika podpornica tega, da odvržemo oblačila. Samo tako pritegnemo pozornost za naše poglede na svet," pravijo.