Navdih za mizico Solaris Kinetic Table so bili planeti in njihovo gibanje v orbiti. V notranjosti ima poseben mehanizem, zaradi katerega se lahko površine premikajo, ko se jih dotakneš. Foto: Lara Bohinc
Navdih za mizico Solaris Kinetic Table so bili planeti in njihovo gibanje v orbiti. V notranjosti ima poseben mehanizem, zaradi katerega se lahko površine premikajo, ko se jih dotakneš. Foto: Lara Bohinc
Jedilna miza polmesec (Half Moon Dining Table)
Za obdelavo površine jedilne mize Half Moon je bilo potrebnih več kot sto ur. Foto: Lara Bohinc

Z britanskim podjetjem Lapicida, specializiranim za obdelavo kamna, je Lara prvič sodelovala lani. Mizico z vrtljivimi površinami Solaris Kinetic Table je zdaj dopolnila s tremi novimi objekti, ki predstavljajo kolekcijo Lunnar Collection. Ta bo sicer javnosti prvič predstavljena septembra na sejmu prestižnega pohištva Decorex International 2015 v Londonu.

"Vse, kar sem oblikovala za Lapicido, je nastalo iz moje fascinacije do vsega, kar je okroglo, in do nebesnih teles - to sta temi, ki ju v svojem delu neprestano raziskujem," pravi Lara. Tudi pri poimenovanju objektov za dom je ostala zvesta svojemu prepoznavnemu 'podpisu' in kose poimenovala po nebesnih telesih.

Jedilna miza Half Moon (Polmesec), kavna mizica Sun and Moon (Luna in Sonce) ter klubska mizica Full Moon (Polna luna) so narejene iz dragih vrst marmorja, ki jih zaključuje pozlačena jeklena obroba iz 18-karatnega zlata. Za izdelavo in obdelavo končnega izdelka je bilo poleg visokotehnološkega CNC-rezelnika kamna potrebnih več kot sto ur za obdelavo površine marmorjev tipa; Persian Gold, Verde Guatemala, Red Wine ter Black in Gold.

"Marmor je izjemen material in v Lapicidi so me seznanili z zelo redkimi in dekorativnimi vrstami. Rada imam geometrijo ter močne, grafične oblike, in rada imam materiale z bogato teksturo. Vsi ti elementi so združeni v kolekciji Lunar Collection," pove Lara Bohinc in pojasni, da je navdih za tokratno kolekcijo našla v Benetkah, ki jih po sodelovanju z Lapicido gleda z drugačnimi, bolj izušenimi očmi.

Kombinacija tradicije z visoko tehnologijo, kakovostni material in premišljeno oblikovanje imajo seveda tudi svojo ceno, ta se giblje med 5.900 (8.200 evri) in 22.500 funti (31.3500 evri).