Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Katja Štok

Razstava Vsi ljudje na Zemlji smo postali solastniki kar dveh slik The Mihe Artnaka

13.02.2024

Kaj se zgodi, če umetnost ustvarimo na način, kot to naredi umetna inteligenca, in pri tem nastane novi koncept (ne)lastništva in javno-zasebne lastnine, da smo torej solastniki slike kar vsi Zemljani? Koncept na razstavi Last obravnava The Miha Artnak.

Razstava Spekter David Tavčar ni želel šokirati, ampak maksimalno poudariti dela Zbirke UGM

10.02.2024

Gradbena "bosanka", avtomobilska veriga, predstavitev hrbtne strani fotografije in odtisi štampiljk po steni Umetnostne galerije Maribor. Kustos David Tavčar z razstavo Spekter ni želel šokirati, ampak vnesti dinamiko postavitve in predvsem vidnosti del.

Lepota bivanja Hiša z bazenom in razkošnim interierjem pod Šmarno goro

09.02.2024

Hiša Sončnica je družinski projekt, saj je lastnik v njej odraščal, a se je odločil, da jo je treba prenoviti, prilagoditi življenju. Arhitekturni biro Gao je v novo tlorisno zasnovo vnesel "volumen in ga determiniral z barvo", pravi Petra Zakrajšek.

Lepota bivanja Nagrajena prenova kmečke hiše v Kamniku

14.01.2024

Prenovljeni interier hiše na Novem trgu v Kamniku spominja na sodobnejše mestno stanovanje, a v njem občutek domačnosti ohranjajo stara peč, kamniti zidaki, svetilo iz sita in artefakti iz družinske posesti.

Intervju Matija Vastl kot Tomaž Kajzer: "K spovedi nisem šel, na poligraf pa!"

06.01.2024

Ko so mu po desetih letih znova ponudili vlogo Tomaža Kajzerja, je bil presenečen, pove Matija Vastl, igralec, ki uprizarja protagonista v seriji Življenja Tomaža Kajzerja.

Intervju Astrofizik Tomaž Zwitter: Kozmični dež je skovanka dveh besed, ki ne sodita skupaj

24.11.2023

Astrofizik Tomaž Zwitter pojasnjuje, da "kozmični dež" ni strokovni izraz. Obstajajo sicer meteorski roji, ki so redek pojav in za katere se točne ve, kdaj se bodo zgodili, a "v tem tednu se ni zgodilo prav nič takšnega", pravi.

Knjiga Borut Pahor: "Če ne bi šel skozi pekel, tudi do nebes ne bi prišel."

21.11.2023

Leto dni po končani predsedniški funkciji je Borut Pahor izdal svojo prvo knjigo Zmaga je začetek. Ta na razočaranje marsikoga ne postreže z intrigami (ali modrostjo) slovenske politike, priročnik za politične začetnike je napisal za mlade, pravi.

Lepota bivanja Stanovanje v Ljubljani z rastlinjakom in prav posebno spalnico

12.11.2023

Stanovanje KG ima neobičajen arhitekturni pristop: spalnica s stekleno steno nasproti vhoda v stanovanje, namesto kabineta rastlinjak in perforirana glomazna omara s pralnim strojem, pečico in shrambo v kuhinji.

Intervju Almira Sadar in Petja Zorec razkrili: "Kolekcija je nastala na badmintonu!"

06.11.2023

Dve izjemno priljubljeni slovenski znamki oblačil ALMIRASADAR in Petja Zorec sta na letošnjem LJFW združili svoje moči. Petja in Almira sta novo kolekcijo zasnovali kar med igro badmintona, poimenovali pa sta jo Spletke. Le zakaj?

Intervju Zdrs komunikacije ali neustrezna komunikacija vodstev slovenskih bolnišnic?

23.10.2023

Celjska bolnišnica zamenja bolnika in napačnega razglasi za mrtvega, vodstvo Psihiatrične klinike javno relativizira posilstvo. "Odsotnosti empatije in odgovornosti ne moremo imenovati zdrs komuniciranja," meni strokovnjakinja Damjana Pondelek.

Intervju Sari Valenci: "Subkulture se vračajo!"

21.10.2023

"Vsega je preveč, preveč se dela, preveč se oblači, vse je nasičeno," pravi modna oblikovalka Sari Valenci. Njena najnovejša kolekcija črpa iz preobilnosti današnjega sveta in tudi tistega, ki je Marijo Antoaneto spravil pod giljotino.

Intervju Tomato Košir oblikoval naslovnico za Politico

16.10.2023

Tomato Košir je za priznano ameriško politično revijo Politico oblikoval zadnjo številko. To je še eden od nizov velikih uspehov našega sicer mednarodno uveljavljenega in večkrat nagrajenega oblikovalca vizualnih komunikacij.

Stran 1 od 46
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov