Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Avtorji Katja Štok

Lepota bivanja Matej Štefanac zasnoval "zeleno" svetilko, ki jo lahko zavrtimo za 360 stopinj

10.12.2022

Večkrat nagrajeno svetilo Pendulum slovenskega oblikovalca Mateja Štefanca je izjemno taktilna in všečna namizna svetilka, ki pa je tudi trajnostna. A v kategorijo "zeleno" je ne uvršča zgolj to, da je narejena iz aluminija.

Lepota bivanja BTC gradi 10.000 kvadratnih metrov velik park. Kmalu tudi stanovanjska soseska?

25.11.2022

"Že nekaj let ne verjamemo v strategijo novih trgovin, saj menimo, da jih je v Sloveniji preveč," pravi Damjan Kralj, glavni izvršni direktor družbe BTC, ki bo leta 2023 tik ob Ikei na 10.000 kvadratnih metrov postavila Centralni park z mogočnimi drevesi.

Lepota bivanja Kolo, ki meri še onesnaženost: "Zbrani podatki bi lahko zamajali nepremičninski trg v Ljubljani."

12.11.2022

"Dejansko se ne vidimo kot kolesarsko, ampak kot podatkovno podjetje," pravi Gregor Fras, ustanovitelj podjetja Noordung, ki izdeluje istoimensko mestno električno kolo iz karbona, z zvočnikom in napravo za merjenje trdih delcev.

Lepota bivanja Nagrajeno stanovanje "za vsak žep" pod Ljubljanskim gradom

27.10.2022

Stanovanje Pod Gradom v Ljubljani, ki je prejelo tudi nagrado na Mesecu oblikovanja, je dokaz, da lahko arhitekti delajo tudi drugače. Preproste rešitve stanovanja, ki se lahko pregradi v dve bivališči, in pohištvo po načrtih legendarnega Enza Marija.

Kultura Mesec oblikovanja v Ljubljano (končno) pripeljal Milano, a načrti so še ambicioznejši

20.10.2022

Mesec oblikovanja bi po epidemiji lahko propadel ali pa naredil, kar je – v Ljubljano je pripeljal delček milanskega tedna oblikovanja in se po 20 letih odprl javnosti. Na 61 lokacijah v centru prestolnice si lahko ogledate dobro slovensko oblikovanje.

Lepota bivanja Nagrajena hiša v Domžalah: "Objektov ni treba samo podirati!"

06.10.2022

"Ljudje imajo ali podedujejo hiše in razmišljajo: "Kaj bomo s tem naredili?" Tudi, če so bile hiše zgrajene v poznejših obdobjih, se jih da dobro prenoviti," pravi arhitekt Žiga Ravnikar, soavtor z zlatim svinčnikom nagrajene hiše v Domžalah.

Intervju Kako iz umetnika narediti podjetnika? Anja Zorko: "CzK je primer dobre prakse tudi v tujini."

08.10.2022

Kdo vse je lahko podjetnik, tudi kulturniki in kreativci? Da, pritrjuje Anja Zorko, vodja Centra za kreativnost, platforme, ki je v petih letih pripravil veliko uspešnih zgodb in izdelkov, javnosti pa predstavil tudi oblikovalce, kot je Robert Lešnik.

Lepota bivanja Prizidek da ali ne? Hiša v Ljubljani ga nima, a je še kako prostorna.

01.12.2022

Vprašanje, ali lahko hišo povečamo brez prizidka, se zdi kot oksimoron ─ seveda jo lahko! Arhitekti iz biroja Arhimetrics so učinek prostorskosti dosegli z novim tlorisom in premišljeno umestitvijo pohištva v tej prefinjeni hiši v Ljubljani.

Lepota bivanja Pisarna znanega podjetja v Ljubljani, ki se lahko sestavi in razstavi

29.09.2022

Za podjetji My Equa in Goat story, znani po tem, da sta zagonska sredstva iskali na Kickstarterju, so BAAM arhitekti zasnovali prav posebno pisarno, ki je hkrati pražarna kave, sestavljalnica, razstavni salon, fotostudio in prostor za zabave z Dj-jem.

Vplivnež ali državnik Borut Pahor odhaja. "So what!"*

03.10.2022

Je bil predsednik države Borut Pahor s svojim nekonvencionalnim načinom izvajanja te ugledne funkcije pred svojim časom ali pa jo je le preveč odmaknil od drže moralne avtoritete v družbi? Je bil dober vplivnež ali dober državnik?

Intervju Logotip Tomata Koširja znova na pročelju MZK-ja: "Kultura se vrača na ministrstvo"

06.09.2022

Ministrstvo za kulturo je na okna zgradbe na Maistrovi vrnilo napis "kultura" uveljavljenega oblikovalca Tomata Koširja, ki je bil tam od 2003, v času ministrovanja Simonitija pa odstranjen. "Je obljuba, da se kultura vrača na ministrstvo," meni Košir.

Lepota bivanja Impresivna hiša na Celjskem z "neskončnim" bazenom in kinodvorano

08.09.2022

Skoraj 400 kvadratnih metrov velika družinska hiša na Celjskem ima poleg zanimive arhitekturne zasnove kubusov različnih velikosti in višin tudi neskončen bazen prav posebne oblike, v kletnem delu pa družabni prostor s kinodvorano.

Stran 1 od 43
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov