Po poročanju glasbenega portala NME je to informacijo medijem sporočil Dee Snider, med drugim pevec zasedbe Twisted Sister in bližnji prijatelj skupine AC/DC, ki za nove informacije v povezavi z zasedbo skrbi že zadnjih nekaj mesecev.

Poudaril je, da je bil izid novega studijskega albuma legendarne rock zasedbe zamaknjen zaradi pandemije, hkrati pa ni želel izdati datuma izida. "To bo čudež tehnologije," je dejal.

"Da se bo zasedba, ki jo tako dobro poznamo, združila še za en album, bo hkrati neverjetno spodbudno in tudi srce parajoče, saj vsi vemo, da nobena stvar ni večna."

Na novi plošči naj bi zasedba med drugim sodelovala s pevcem Brianom Johnsonom in bobnarjem Philom Ruddom. Johnson je zasedbo leta 2016 zapustil, saj ima velike težave s sluhom. Takrat ga je na turnejah nadomestil pevec skupine Guns N' Roses Axl Rose.

Govorice o vnovični združitvi zasedbe so se prvič pojavile leta 2018, ko so se pojavile številne trditve, da bodo na vsako skladbo vključili tudi kitarske vložke pokojnega Malcolma Younga.

"Prvotna zasedba – pa niti ne morem reči prvotna, ker nekaterih članov ni več – ampak klasična zasedba je spet skupaj in pripravlja kar nekaj presenečenj, o katerih pa žal ne morem govoriti, v povezavi z Malcolmom Youngom," je že pred časom za medije razkril Snider. "Tudi sam sem bil močno presenečen. Lahko rečem, da bo prisoten, tako da to bodo AC/DC, kot jih poznamo in obožujemo."