Prizor z videa Strictly 4 My Jeeps. Foto: YouTube
Prizor z videa Strictly 4 My Jeeps. Foto: YouTube
Kdo je 'car'? Foto: Atlantic Records

Preden se je posvetil rapu, v katerem se je znašel po spletu okoliščin, ko je moral zaradi zloma noge več mesecev počivati, je bil kuharski mojster - redno snema spletno kuharsko serijo Action in the Kitchen -, tudi zato je hrana pogosto "na meniju" njegovih komadov.

Po slogu ga primerjajo z Ghostface Killahjem, s katerim sta že sodelovala. Kot pravi sam, ga primerjave nikakor ne motijo, saj je po njegovem mnenju to "eden najboljših raperjev sploh". Hkrati pa se zaveda, da je sam šele novinec in je do statusa legende, kakršnega uživa Killah, še daleč. Njegov glavni vzornik je Kool G Rap.

Pravi preboj je prišel (šele - kot pravi, je pri 29 že "zgaran star mož") letos, ko je nastopil na Coachelli, revija XXL pa ga je uvrstila na seznam obetavnih raperjev. Maja je podpisal pogodbo z založbo Atlantic, pri kateri je pred dobrima dvema tednoma izšel album Saaab Stories. Na plošči, pod katero se je podpisal producent Harry Fraud, so se kot gostje znašli tudi Raekwon, Wiz Khalifa in Prodigy.

Naletel je na mešane odzive, pri Pitchforku na primer so se spotaknili že ob naslovnico, ki spet odpira vprašanja odnosa celotne subkulture hiphopa do žensk, tudi besedila ne ustvarjajo ravno prijetne slike Actiona Bronsona, ki si posebej rad privošči azijske prostitutke (spet: glej naslovnico) in ima na splošno veliko povedati o "prasicah". Morda je našel kaj navdiha pri očetu, ki ga opisuje kot človeka, ki je "poskušal biti diktator in vse, ampak je 'hipijevska' mama vedno zmagala".

Prvi singel s plošče je Strictly 4 My Jeeps, ki ga spremlja - milo rečeno - slikovit videospot, v katerem spet srečamo ženske v dvomljivih vlogah. Tudi drobci besedila so zgovorni: "Utihni že in mi ga povleci."