Za umetniškim imenom Baby Lasagna se sicer skriva Marko Purišić iz Umaga. Foto: Reuters
Za umetniškim imenom Baby Lasagna se sicer skriva Marko Purišić iz Umaga. Foto: Reuters

Baby Lasagna, ki je pred kratkim nastopil na festivalu Sea Star v Umagu, se jeseni podaja na maraton koncertov. V Zagrebu je rekordno hitro razprodal kar tri koncerte, obiskal bo Poljsko in Avstrijo, oglasil pa se bo tudi Ljubljani.

Najvišje uvrščeni hrvaški glasbenik v zgodovini Evrovizije se je na letošnjem tekmovanju v Malmöju, kjer je na koncu osvojil največ glasov občinstva in zasedel drugo mesto, predstavil s pesmijo Rim Tim Tagi Dim.

Kot so zapisali organizatorji, uspešnica, ki se lahko pohvali z več kot 25 milijoni poslušanj in je visoko uvrščena na Spotifyjevi lestvici Viral Top 50 Global Hits, ne bo edina pesem, ki bo 17. septembra odmevala v Kinu Šiška.

Na jesenski turneji bo v živo predstavil tudi druge pesmi s svojega debitantskega albuma Demons & Mosquitos, vključno z že prej izdanima IG BOY in Don’t Hate Yourself, But Don’t Love Yourself Too Much.

Za umetniškim imenom Baby Lasagna se sicer skriva Marko Purišić iz Umaga. V preteklosti je kot kitarist igral v rockovski skupini Manntra, Baby Lasagna pa je nastal, ker je želel ustvarjati glasbo po lastnih željah.

S preprostimi, zapomljivimi melodijami, v katerih rad meša popularne žanre in trše zvoke, pod lahkotnim površjem besedil pa se skriva želja po ozaveščanju o sodobnih ovirah posameznika in družbe.