Na Evroviziji v Malmöju je pel pesem Rim Tim Tagi Dim. Foto: EPA
Na Evroviziji v Malmöju je pel pesem Rim Tim Tagi Dim. Foto: EPA

Hrvaška vlada s premierjem Andrejem Plenkovićom na čelu je predlagala, da bi država nagradila svojega evrovizijskega aduta Baby Lasagno, ki je v finalu končal na drugem mestu. S tem pa se 28-letni ljubljenec ljudstva ne strinja.

"Zahvaljujem se hrvaški vladi za denarno nagrado 50.000 evrov, a tega denarja ne morem sprejeti," je na družbenih omrežjih predlog predsednika vlade zavrnil glasbenik s pravim imenom Marko Purišić. Odločil se je namreč za dobrodelno gesto, saj meni, da je veliko drugih posameznikov in organizacij, ki jim bo denar iz državne blagajne veliko bolj pomagal.

"Gospoda Plenkovića prosim, da v mojem imenu in v imenu hrvaške vlade 25.000 evrov nameni Inštitutu za pediatrično onkologijo in hematologijo z dnevno bolnišnico Mladen Ćepulić. Preostalih 25.000 evrov pa bi rad dal Inštitutu za pediatrično hematologijo, onkologijo in transplantacijo krvotvornih matičnih celic KBC Zagreb," je še javno pozval hrvaški pevec, ki je srca množice na letošnji Evroviziji v Malmöju osvojil s pesmijo Rim Tim Tagi Dim.