Taylor Swift. Foto: Reuters
Taylor Swift. Foto: Reuters

Novico je v ponedeljek na novinarski konferenci sporočil guverner New Yorka Andrew Cuomo, ob tem je opozoril, da bo obisk omejen ali pa občinstva sploh ne bo, če epidemiološka slika ne bo ugodna.

Na prireditvi, ki se je običajno udeležijo največje glasbene zvezde, pa tudi številno občinstvo, bodo v želji ohranitve zdravja vseh udeležencev in zagotavljanja varnosti upoštevali priporočila tamkajšnjih oblasti. Zagotavljali bodo fizično razdaljo, česar v dvorani, ki razpolaga z 19.000 sedeži, ne bo težko doseči, omejili bodo število obiskovalcev in nastopajočih.

S tokratno podelitvijo nagrad se želijo pri ameriški televizijski mreži MTV "pokloniti moči in duhu New Yorka in njegovih prebivalcev". V dvorani Barclays Center bo tako mogoče videti nekaj nastopov, druge pa bodo razporedili po več prizoriščih v vseh petih okrožjih – Brooklyn, Manhattan, Queens, Bronx, Staten Island.

Kot je povedal Oliver Weisberg, izvršni direktor dvorane Barclays Center, kjer domuje košarkarska ekipa Brooklyn Nets, je podelitev MTV-jevih nagrad prva prireditev, ki jo bodo tam gostili po izbruhu pandemije novega koronavirusa: "Zelo smo veseli, da bomo znova gostili legendarno glasbeno noč, še posebej pa smo ponosni na vpliv, ki ga bo ta prireditev imela na brooklynsko skupnost z ustvarjanjem delovnih mest."

Lanska podelitev nagrad je potekala v Newarku v New Jerseyu, najboljše nagrade pa so domov odnesle Taylor Swift (video leta), Ariana Grande (izvajalka leta), Billie Eilisih (najboljša nova izvajalka) ...

Letošnji nominiranci še niso znani.