Billie Eilish je za singel Bad Guy dobila tudi grammyja. Foto: Reuters
Billie Eilish je za singel Bad Guy dobila tudi grammyja. Foto: Reuters

Po podatkih Mednarodne zveze fonografske industrije je album dosegel 19,5 milijona prodaj. Poleg tega se je uvrstil na vrhove lestvic v 15 državah, je še sporočila organizacija s sedežem v Londonu.

Bad Guy je peti singel z albuma When We All Fall Asleep, Where Do We Go? mlade ameriške pevke. Po pisanju francoske tiskovne agencije AFP je Billie Eilish z njim na letni svetovni lestvici digitalnih singlov Mednarodne zveze fonografske industrije (IFPI) med drugim prehitela ameriškega raperja Lil Nas X, britanskega glasbenika Eda Sheerana in kanadskega pevca Justina Bieberja.

"Billie Eilish je svet zavzela kot nevihta s svojim izjemnim glasom in slogom, ki se izmika žanrski opredelitvi," je besede direktorice IFPI Frances Moore povzela AFP. Dodala je, da glasbenica v svojih besedilih obravnava pomembne teme, kot je duševno zdravje. Za singel Bad Guy je Bilie Eilish dobila grammyja za pesem leta.

Velik uspeh pa je 18-letna pevka dosegla tudi pretekli mesec z naslovno pesmijo za novi film o Jamesu Bondu – skladba No Time To Die je namreč doživela najlepši sprejem med vsemi naslovnimi pesmimi filmov o tajnem agentu v prvem tednu predvajanja. Pesem se je na britanskih lestvicah takoj povzpela na prvo mesto.

V prvi deseterici na svetovni lestvici digitalnih singlov IFPI so po pisanju AFP med drugim še Ariana Grande, Lewis Capaldi in Lady Gaga.