Bonnie je leta 2004 izdala svoj prvi album, septembra pa naj bi izšel drugi. Foto: EPA
Bonnie je leta 2004 izdala svoj prvi album, septembra pa naj bi izšel drugi. Foto: EPA

29-letna Kaliforničanka redno sodeluje z zvezdami, kot so Katy Perry, Britney Spears, Ke$ha, Taio Cruz in Christina Aguilera, ter je soavtorica osmih skladb, ki so osvojile vrhove ameriških in britanskih glasbenih lestvic, to so pesmi California Gurls, Teenage Dream, Last Friday Night (T.G.I.F.) in Part of Me, ki jih prepeva Katy Perry, uspešnica Britney Spears Hold It Against Me, skladba Dynamite, ki jo izvaja Taio Cruz in pesem How We Do (Party), ki jo je napisala za Rito Oro.

Tokrat se je odločila, da bo novo skladbo American Girl odpela kar sama, slavni glasbeniki pa so le odpirali usta. Neuraden videospot za pesem je Bonnie namreč sestavila iz posnetkov različnih zvezdnikov, ki so njeno pesem prepevali v postelji, v kopalni kadi, med snemanjem oddaje ali na kakšnem drugem neobičajnem mestu. Uspelo ji je privabiti cel kup slavnih imen, med drugim so ji na pomoč priskočili Katy Perry, Carly Rae Jepsen, skupina Kiss, Jenny McCarthy, Ke$ha, duo Karmin, Joan Rivers, Kelly Osbourne, Adam Lambert, Nicole Scherzinger, Taio Cruz, George Takai, Tommy Lee (preoblečen v pevko) in nekateri drugi.

Nalezljiva poppesem z naslovom Ameriško dekle je prva po letu 2004, ki jo je Bonnie posnela sama, in napoveduje ponoven vzpon njene samostojne kariere. Katy Perry na koncu videospota tako v šali že napoveduje, da je dobila konkurenco.

Napredovanje iz avtorice pesmi v avtorico in izvajalko pesmi je sicer že stara praksa, saj se za to odločijo številne avtorice, nekaterim uspe, drugim ne. Med tistimi, ki so danes v samem vrhu, je med drugim tudi pevka Jessie J, ki je pred tem ustvarjala pesmi za Chrisa Browna in Miley Cyrus.