1. februar 2004 - dan, ki se je zaradi tega prizora zapisal v zgodovino ameriške televizije. Foto: EPA
1. februar 2004 - dan, ki se je zaradi tega prizora zapisal v zgodovino ameriške televizije. Foto: EPA

Govorice, da bi lahko prav oni nasledili ugledna imena, kot so Rolling Stones, Paul McCartney, Bruce Springsteen & the E Street Band, U2, Prince in druge, so krožile že nekaj časa, zdaj pa so se izkazale za resnične.

Z grammyjem nagrajena skupina bo tako poskrbela za polurni nastop na finalu lige ameriškega nogometa (NFL), ki ga bo tokrat gostil stadion moštva Dallas Cowboys v Arlingtonu v Teksasu. The Black Eyed Peas, ki bodo v torek izdali nov, že šesti album, ki so ga naslovili The Beginning, bodo tako prvi 'nerockerji' po sedmih letih, ki bodo dobili to priložnost, ki se ponudi le redkim glasbenikom, pa še to samo enkrat v življenju.

Lani so to nalogo zaupali skupini The Who, celotni prenos pa je postal najbolj gledani dogodek v zgodovini televizije v ZDA, saj si ga je ogledalo rekordnih 106,5 milijona ljudi.

Američani pa v zrak ...
Glasbeni nastopi na Superbowlu so vedno zelo pričakovani, številni pa se tudi hote ali nehote vtisnejo v spomin. Tak primer je bil incident iz leta 2004, ko je Justin Timberlake strgal kos obleke Janet Jackson, tako da so množice videle njeno razgaljeno desno dojko, ki jo je krasila kovinska zvezda.

Po množičnih pritožbah ogorčenih Američanov je morala televizija CBS takrat plačati 550.000 dolarjev kazni, Justin in Janet pa sta jo odnesla brez stroškov, saj sta ves čas vztrajala, da je šlo za nesrečno naključje.