Adams vztraja pri tem, kar zna najboljše – ustvarjati glasbo. Foto: EPA
Adams vztraja pri tem, kar zna najboljše – ustvarjati glasbo. Foto: EPA

Legendarni Kanadčan, dobitnik več nagrad grammy, se bo v Ljubljani ustavil 9. februarja leta 2022. Vstopnice bo na prodajnih mestih Eventima mogoče kupiti od 15. oktobra.

Bryan Adams je eden najbolj prepoznavnih glasbenikov in avtor številnih rockovskih uspešnic, ki je v karieri prodal več kot 65 milijonov plošč. Na turnejo se podaja ob izdaji novega, že 15. studijskega albuma So Happy It Hurts, ki bo na prodajne police prišel marca leta 2022.

Legendarni Bryan Adams ponovno navdušil slovensko občinstvo

Njegova glasba je dosegla prva mesta lestvic v več kot 40 državah po vsem svetu, v Kanadi so mu podelili državno priznanje za zasluge, hkrati pa ga sprejeli v kanadsko Dvorano slavnih. Je prejemnik grammyja, treh oskarjev, številnih nagrad juno, American Music Awards ter ASCAP Film and Television Music Awards, petkrat pa je bil nominiran tudi za zlati globus. Na koncertnih odrih po svetu se predstavlja že skoraj štiri desetletja.

Adams se je zadnjič slovenskemu občinstvu predstavil jeseni leta 2018, ko je v Ljubljani nastopil v sklopu svetovne turneje Ultimate Tour, na katero se je podal ob izidu svojega šestega kompilacijskega albuma uspešnic z naslovom Ultimate. Takrat je navdušil s koncertom, polnim zimzelenih rockovskih uspešnic.

Tudi ugledna fotografska kariera

Kanadčan ima sicer tudi druge talente, je namreč tudi nadarjen fotograf. Letos je fotografiral celo sloviti Pirellijev koledar. 61-letni Adams dela kot profesionalni fotograf že več kot deset let, njegove portrete pa so razstavljale številne ugledne ustanove, med drugim galerija Saatchi v Londonu in galerija Fotografiska v Stockholmu.

Najbolj znan je po modni fotografiji, ki je krasila številne revije, vključno z Vogue in Harper's Bazaar, je pa fotografiral tudi veterane vojne v Afganistanu in brezdomne poulične prodajalce v Veliki Britaniji.