Bob Marley. Foto: AP
Bob Marley. Foto: AP

Glasbeni založbi Tuff Gong International in Amplified Music bosta prenovljeno različico pesmi izdali 17. julija.

Cedella Marley, kantavtorica in hčerka Boba Marleyja. Foto: Unicef
Cedella Marley, kantavtorica in hčerka Boba Marleyja. Foto: Unicef

"Oče je pesem One love ustvaril pred več kot štiridesetimi leti, v času, ko se je svet spopadal z mnogo izzivi. Pesem govori o enotnosti, miru in univerzalni ljubezni. To sporočilo je aktualno tudi v tem času. Če smo enotni, lahko skupaj premagamo to svetovno krizo – z eno ljubeznijo in enim srcem," je povedala Cedella Marley, kantavtorica in hčerka Boba Marleyja.

Pesem One love/People get ready, ki jo je leta 1977 posnel Bob Marley s svojo skupino The Wailers, za milijone ljudi po vsem svetu velja za ikonično, s svojim zimzelenim sporočilom pa poziva k enotnosti. Njeno prenovljeno različico, nekakšno svetovno himno letošnjega leta, bodo soustvarili družina Marley, priznani glasbeniki z vsega sveta, umetniki s kriznih žarišč po svetu ter otroci iz najranljivejših skupnosti.

Vsi prihodki, zbrani ob pesmi in z njo povezanimi dejavnostmi, bodo namenjeni podpori Unicefove svetovne kampanje za pomoč otrokom, skritim žrtvam pandemije novega koronavirusa.

Covid-19 je globoko zaznamoval življenja otrok po vsem svetu in izpostavil vedno večje neenakosti med državami in znotraj njih. Unicef ocenjuje, da bi lahko do konca leta 2020 iz razlogov, ki jih je sicer mogoče preprečiti, vsak dan umrlo dodatnih 6000 otrok. Skoraj 90 odstotkov teh dodatni smrti bi bili otroci v državah z nizkimi ali nižjimi srednjimi dohodki, saj v teh deželah pandemija še naprej slabi že tako skrhane zdravstvene sisteme in moti izvajanje drugih življenjsko pomembnih storitev. Izzivi so tudi druge posledice pandemije za otroke, kot so zaprtja šol, pomanjkanje hrane, omejen dostop do osnovnega zdravstvenega varstva in motnje pri dobavi zdravil in medicinskih pripomočkov.