Celine je morda še vedno najbolj znana po uspešnici My Heart Will Go On iz filma Titanik. Foto: AP
Celine je morda še vedno najbolj znana po uspešnici My Heart Will Go On iz filma Titanik. Foto: AP

"Celine Dion se še vedno bori z izčrpavajočo bolečino," je pred kratkim potrdila njena sestra Claudette. Že decembra lani je pevka razkrila, da trpi za redko nevrološko boleznijo, sindromom toge osebe, zaradi katere je tudi prekinila vse nastope v živo.

Sorodna novica Celine Dion sporočila, da ima redko nevrološko bolezen

"To je bolezen, o kateri vemo tako malo," je dejala Claudette v nedavnem intervjuju za Hello! Canada, in dodala, da krčev preprosto "ni mogoče nadzorovati". Sindrom togega človeka je progresivna motnja, ki prizadene možgane in hrbtenjačo. Simptomi vključujejo mišično togost ali krče, ki lahko prizadenejo del telesa ali celotno telo, predvsem pa težave pri hoji in gibanju. Zdravila za bolezen ni.

Turneja brez epiloga vse od leta 2019

"Malo lahko storimo, da bi jo podprli, da bi ji ublažili bolečine," je nadaljevala. "Držimo pesti, da bodo raziskovalci našli zdravilo za to grozno bolezen," je še povedala. 55-letnica je pred prekinitvijo opravila 52 koncertov turneje Courage, ki se je začela septembra 2019, preden je bila preložena zaradi pandemije. Od takrat zaradi njenega stanja ni nastopala. V videosporočilu, objavljenem na Instagramu decembra, je Dion dejala, da krči vplivajo na vse vidike njenega vsakdanjega življenja, včasih povzročajo težave pri hoji in ji celo ne dovolijo, da bi pela, kot je vajena.

Dion je pojasnila, da zaradi vpliva na sposobnost nastopanja ni imela druge možnosti, kot da znova preloži turnejo, potem ko se je to zgodilo že trikrat. "Dela vse, da bi si opomogla, je močna ženska," je sklenila njena sestra Claudette.