Švedski producent in didžej je letos očitno nekaj najbolj vročega na glasbenem tržišču. Foto: EPA
Švedski producent in didžej je letos očitno nekaj najbolj vročega na glasbenem tržišču. Foto: EPA

Švedski producent in didžej je letošnjo poletno uspešnico ustvaril s soulpevcem Nathanielom Dawkinsom, bolj znanim pod vzdevkom Aloe Blacc. Pesem je presenetila z nekoliko drugačnim zvokom, saj vsebuje elemente folka in countryja.

Že julija je Wake Me Up! postavil rekord kot najhitreje prodajani singel v Veliki Britaniji leta 2013 (267.000 prodanih primerkov v prvem tednu) in kot najbolje prodajani singel od novembra 2012 ter se zavihtel na prvo mesto glasbenih lestvic v kar 47 državah.

Zdaj pa so pri podjetju Official Charts Company potrdili, da je singel tudi uradno prešel mejo milijon prodanih primerkov in tako postal 144. v zgodovini, ki je dosegel takšno naklado prodaje. Pred njim so ta naslov letos osvojili še Daft Punk s pesmijo Get Lucky in Robin Thicke s signlom Blurred Lines, poroča spletna stran glasbene televizije MTV.

"Imeti najhitreje prodajan singel v Britaniji je zame izredno velika stvar. Nikoli si nisem mislil, da je na kakšni uradni lestvici sploh mesto za mojo glasbo, saj ima danceglasba svoj svet. Mi imamo lastne sezname in lestvice, zato je biti številka ena na uradni lestvici zame popolnoma noro," je veselo novico komentiral Avicii.

Spodaj lahko prisluhnete pesmi, ki je letos julija kar tri tedne preživela na samem vrhu britanske lestvice singlov, pa tudi novi didžejevi uspešnici You Make Me.