Foto: EPA
Foto: EPA

"Zamisel se nam je porodila na koncertu, ki smo ga zadnjega oktobra lani odigrali v Las Vegasu," je v sporočilu za javnost pojasnil klaviaturist zasedbe Nick Rhodes. Kot je dodal Rhodes, so se odločili, da izkoristijo trenutek in ustvarijo izjemen projekt. "Skušnjavi veličastnih gotskih vizualnih podob ob temačni zvočni podlagi, polni groze in humorja, se preprosto ni bilo mogoče upreti," je pojasnil in s tem napovedal tone novega albuma, ki bo nasledil zadnjega Future Past iz leta 2021.

Sorodna novica Dolly Parton, Eminem in Duran Duran v hiši slavnih rokenrola

"Upam, da se boste z nami podali na potovanje po teminah naših navdihov vse do kraja, kjer smo leta 2023," je povedal bobnar Roger Taylor. "Morda boste bolje razumeli, kakšno pot je skupina prehodila do zdaj," je dodal. Duran Duran so novi album oboževalcem obljubili že na začetku leta in ob tem napovedali, da ga bodo ustvarili kot "razširjena družina Duran Duran s prijatelji", vključno z nekdanjim kitaristom Andyjem Taylorjem.

Skupino so leta 1978 v Birminghamu ustanovili John Taylor, Roger Taylor, Nick Rhodes in Simon Le Bon, ime pa so si nadeli po zlobnežu iz znanstveno-fantastičnega filma Barbarella (Jane Fonda, 1968). Postali so ena najuspešnejših skupin 80. let. V 30-letni zgodovini so prodali več kot 80 milijonov plošč in se podpisali pod vrsto uspešnic, kot so The Wild Boys, A View to a Kill, Notorious, The Reflex, Save a Prayer, Girls on Film, Ordinary World in Rio.