Ana Soklič v RTV-jevem studiu. Foto: MMC RTV SLO
Ana Soklič v RTV-jevem studiu. Foto: MMC RTV SLO

"Zelo težko v nekaj stavkih povzamem, kakšno zanimivo obdobje je za mano. Velika odgovornost je na človeku čakati leto dni, podzavestno si vseskozi v strahu, da boš ohranil tisto pristno energijo tudi za drugo leto," je povedala o čakanju.

Sorodna novica Na Evroviziji dva "Amena". Prah dvigajo "satanistični" Ciprčani.

Pri tem se je še izrecno zahvalila svoji ekipi, ki je letos še številčnejša, še posebej aranžerju Žigi Pirnatu in soavtorju skladbe Bojanu Simončiču. So pa se Ani Soklič s spremljavo afroameriškega gospelovskega pevskega zbora uresničile tudi dolgoletne sanje.

Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Besedilo skladbe Amen je delno tudi avtobiografsko, sporočilo pa je času primerno: tudi če pridejo mračnejša obdobja, se je treba boriti naprej.

Soavtor besedila je sicer Charlie Mason, ki je napisal besedilo tudi za zmagovalno pesem Evrovizije leta 2014, Rise Like a Phoenix avstrijske predstavnice Conchite Wurst, tako da, kot pravi Ana, je bila v dobrih rokah.

Odprta za nasvete

Bernarda Žarn je Sokličevo povprašala, ob kateri priložnosti pa ona reče amen (kar pomeni tako bodi) in ob kateri aleluja (vzklik veselja).

Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO
Sorodna novica Ana Soklič bo v Rotterdamu pela Amen! "Navdih je življenje samo."

"Ti dve besedi vedno uporabim za intuicijski občutek, da sem izbrala pravo pot, kar podčrtam s tema dvema besedama. To je neki notranji občutek. Po eni strani imamo partnerje, ki nam stojijo ob strani, po drugi pa je vsak človek tudi sam, sam s sabo upravlja s toliko svetovi in tisto, kar pri sebi čutiš, da je najboljše, se po navadi kar obrestuje," je razložila.

Na vprašanje, ali ji je kateri nasvet, ki jih je dobila v tem času, še posebej segel do srca, Sokličeva odgovarja, da so nasveti vedno dobrodošli. "In ne samo pozitivni, tudi slabe stvari rada slišim, ker so vedno dobro izhodišče, da lahko še nadgradiš situacijo v smislu celotnega paketa. Vedno še vidim kako malenkost, ki bi bila lahko boljša, vedno bi še malo popravljala," se je zasmejala.

Pa se obdaja z ljudmi, katerih kritikam verjame? "Največ prijateljstev ohranim z ljudmi, s katerimi tudi delam in ustvarjam in ti imajo vedno pri meni na široko odprta vrata, da mi povedo svoje mnenje. Ker lahko s tem kvečjemu še izboljšam naslednji korak," je še povedala.

Vikend paket