Občutek v dvorani je nepopisljiv. Foto: Andres Putting
Občutek v dvorani je nepopisljiv. Foto: Andres Putting

Slovenska predstavnica je v Rotterdamu že 12 dni, kmalu pa se bo odpravila domov. "Najbolj sem presrečna, da mi je ob strani stala res diamantna ekipa. Vsi so se zelo trudili in me, sploh v teh zadnjih dneh, ki so bili najbolj stresni in naporni, popolnoma razbremenili," je pojasnila pevka, ki pa je poudarila, da si bo to nepozabno izkušnjo zapomnila za vse življenje. Predvsem ji bo ostal v spominu dan, ko je njen nastop ocenjevala komisija. "Zavrteli smo si nekaj božičnih pesmi in si ustvarili božično vzdušje," je povedala Ana Soklič in poudarila, da do zdaj še nikoli ni imela takšne ekipe, ki bi tako dihala kot eno.

Sorodna novica Slovenija brez evrovizijskega finala. Ana Soklič: "Še vedno stojim za svojo skladbo."

V oddaji Odmevi na TV Slovenija je povedala, da je evrovizijska dvorana oziroma sam prostor megalomanski, tako pa je po njenih besedah občutek, ko je vanj vstopila in tudi tam nastopila, neopisljiv. "V dvorano prideš in začutiš energijo, saj je prisotno občinstvo," je povedal Vanja Vardjan, odgovorni urednik razvedrilnega programa Televizije Slovenija, in dodal, da na prizorišču prevladuje neverjetna energija, ki so jo čutili vsi. "Mislim, da je to Ano še dodatno motiviralo, da je nastopila s tako energijo," je še dejal in poudaril, da so presrečni, saj se, vsaj kar zadeva Evrovizijo, nekako vse vrača v "normalno" stanje.

Ves čas so sicer morali upoštevati tako varnostno razdaljo kot tudi nositi maske. "Enkrat je bil z menoj Peter in sva se prijela za roke, a so naju v dvorani takoj ustavili," se je spominjala pevka pesmi Amen in obrazložila, da je bilo treba pravila strogo upoštevati, čeprav sta s Petrom par. "Če pri sebi nisem imela akreditacije, čeprav sem bila oblečena za nastop, sem jo morala takoj iti iskat v garderobo," je še dodala slovenska predstavnica na letošnji Evroviziji, hkrati pa pripomnila, da so morali skoraj vsak dan opraviti tudi testiranje.

Ana Soklič in Vanja Vardjan o nastopu na Evroviziji

Recept za uspeh ne obstaja

Pevka je sicer poudarila, da je bila celotna izkušnja zelo intenzivna in čustveno nabita, predvsem zadnji dan pa so bila občutja posebna. "Ko sem stopila na oder, sem si rekla: 'Toliko smo že dali skozi, toliko je bilo že utrujenosti, vseeno bom šla na oder, da čim prej oddelam, a si bom obenem vzela vsako sekundo zase'," je priznala Ana Soklič in poudarila, da ji je to drugo uspelo. Zato je tudi presrečna, da ji je nastop uspel tako, kot si ga je zamislila.

Ana Soklič je na tekmovanju pustila izjemen vtis. Foto: EBU/Thomas Hanses
Ana Soklič je na tekmovanju pustila izjemen vtis. Foto: EBU/Thomas Hanses

"Vsi se zavedamo, da je Ana nastopila ne samo odlično, ampak vrhunsko," je poudaril Vardjan in še povedal, da je nastop slovenske predstavnice na Evroviziji požel številne pohvale kolegov in sotekmovalcev. "Težko je reči, kaj je recept za uspeh," je dejal in pojasnil, da so bile v polfinalu tri države z območja nekdanje Jugoslavije – dve sta imeli balado, ena plesno uspešnico, niti ena pa se ni uvrstila naprej. "Ne vemo, zakaj nismo šli naprej, seveda nam je žal," je še priznal in dodal, da je bilo nad rezultatom veliko ljudi presenečenih. "Tako pač je. Mislim, da je najpomembneje, da je Ana pustila izreden vtis," je še povzel Vardjan in poudaril, da se nimajo prav ničesar sramovati.