Njuna posnetka sta pod drobnogled vzeli spletni "vplivnici" Rebeka Tomc in Maja Pinterič.

Izbor se nadaljuje jutri na spletni strani rtvslo.si/ema-fres. Glasovanje za novega zmagovalca tedna bo trajalo od 10.00 do 20.00. Zmagovalca pa bomo objavili najkasneje do 21.00.

Skladbe so še vedno v obliki delovnih različic, saj tako dobijo ljubitelji Eme in Evrovizije vpogled v ustvarjalni proces od samega začetka.

Vsak teden od ponedeljka do srede predstavljamo po dva izvajalca in prek spletne ankete določate vsak dan enega, ki se bo uvrsti v petkov izbor za zmagovalca tedna. Med tremi zmagovalci dneva lahko ob petkih v novem krogu znova prek spletne ankete glasujete za zmagovalca, ki pride med najbolj "freš" deseterico. Tedenska zmagovalca sta dva, saj drugega izbere strokovna komisija.

DATUM

TEKMOVALCI

ZMAGOVALEC DNEVAZMAGOVALCA TEDNA

11. 11.

Klarity

Klarity

Tilen Lotrič

12. 11.

Marko ŠkofPetra Ceglar

Petra Ceglar

13. 11.

Parvani Violet


Sara Petešić

Izmed 18 izvajalcev, ki jih je izbrala strokovna komisija, bo šest takih, ki se bodo v prvih treh tednih že lahko veselili finala izbora Eme FREŠ. 12 izvajalcev oz. "srečnih poražencev" pa se bo v prihodnjih dveh tednih pomerilo še enkrat po enakem sistemu v spletnem tekmovanju "srečnih poražencev" in med njimi se bodo še štirje uvrstili v finalni izbor Ema FREŠ.Deset finalistov Eme FREŠ se bo pomerilo za svoje mesto na finalnem izboru

Ema 2020. Dva, eden po mnenju glasovalcev in drugi po mnenju strokovne žirije, se bosta pridružila uveljavljenim izvajalcem, ki se na Emo 2020 lahko še vedno prijavijo prek spletnega obrazca do 18. novembra.

Več o Marku Škofu in Petri Ceglar si lahko preberete, če kliknete na spodnji fotografiji.