Renata Mohorič - Three Bridges

GLASBA: Grigor Koprov
BESEDILO: Stiko Per Larsson
ARANŽMA: Martin Štibernik, Vladimir Dojčinovski

Renata je svojo pevsko kariero začela v pop-rock skupini I.C.E., kjer se je uveljavila tudi kot avtorica besedil in soavtorica glasbe. Skupina I.C.E. je nastala leta 2005 in v dobrem desetletju nanizala kar lep nabor uspešnih radijskih singlov (Na liniji, Kje si zdaj, Sanjaj, Živim brez navodil, Cukr Pop, Spomni se ...) ter dva albuma z naslovom Na liniji in Tu je raj.

Renata Mohorič se vrača na Emo. Foto: David Lotrič Banović
Renata Mohorič se vrača na Emo. Foto: David Lotrič Banović

Renata je v preteklosti sodelovala tudi s priznanimi slovenskimi in tujimi izvajalci – med drugim tudi s Cotom – kitaristom Jana Plestenjaka, Zlatanom Čordičem – Zlatkom, z bandom Hamo & Tribute2Love ter pred leti nastopila na velikem odru festivala Pivo in cvetje s kitaristom skupine Bon Jovi. NPred kratkim se je uspešno preizkusila tudi v imitaciji slavnih pevskih likov na eni izmed slovenskih komercialnih televizij.

Tokrat pa se bo na Emi predstavila kot solistka s pesmijo, katere glasbo je napisal uveljavljen makedonski avtor Grigor Koprov, besedilo pa znan švedski pevec in skladatelj Stiko Per Larsson. "V baladi se lahko nekako umirim in takrat lahko vložim v njo vsa svoja čustva, pri energičnih skladbah pa mi je všeč, ker sem energična, da lahko pokažem to svojo energijo," je povedala v oddaji #EMA Renata.

Spodaj si lahko pogledate gostovanje Renate v spletni oddaji #EMA, v kateri boste lahko spoznali vseh 10 izvajalcev.

#EMA: Renata Mohorič